···Okunma: 24 Mart 2025 21:06 Tolstoy 'un bu cesur kitabında (ön kapağında gizlenen kitap yazıyor) 4 bölümden oluşmaktadır.
1. Bölüm Hz Muhammed (sav).. Bu bölümde hadislere yer vermekte aforizmalar tarzı bir paylaşım yapmış
2.Bölüm Mektuplar... Çocuklarının din seçimi konusunda muallakta olan ailenin çareyi Tolstoy da araması
3.Bölüm İtiraflar... Tolstoy 'un yapmış olduğu araştırma neticesinde buda hindu ortodoks müslümanlık vs dinler arasında müslümanlığı daha önde görmesi ve bununla ilgili çalışmaları yer alıyor
4.Bölüm son bölüm Belgeler.. Bu bölümde ise kaynaklar, mektuplar, yazışmalar vs orijinal diliyle aktarılan metinler söz konusu..
Kitabın ön sözü ve Tolstoy hakkında bilgilendirme bölümüzünüzü okumanızı tavsiye ediyorum çünkü aslında kitabın ismi Muhammed'in Kuran 'a aktarılamayan hadisi diye basılıyor. Tolstoy burada yanlışa düşüyor çünkü Kuran Allah kelamı Hadis Peygamber Efendimizin sözleri, aktardıkları..
Tolstoy bu kitabı yazarak aslında çok cesur bir karara imza atıyor. Çünkü Savaş ve Barış ve Anna Karanina ile yazarlığın zirvesinde Rusya da ve Dünyada çok popüler.. Rusya da ise katı Ortodoksluk hakim. Bu kitabın basımını duyan Rus Ajanları Kbb hemen baskını yasaklıyor dağılımını engelliyor. Çünkü Tolstoy bu yazdıkları okunursa Ortodoksluk çok ciddi zarar görecek belki bazı bölgeler kitleler halinde müslümanlığa geçecek.. Son söz olarak bu cesaretinden dolayı Tolstoy 'u tebrik ediyorum ve neden dünyaca ünlü olduğunu neden çoğu kitlelere hitap ettiğini daha iyi anladım.