···Okunma: 25 Mart 2025 16:17 All for the Game serisinin üçüncü kitabı The King's Men'ı bitirdim ve gerçekten ne söylemem gerektiğini bilmiyorum. Bu kitap, serinin bel kemiği ve kesinlikle büyük bir kırılma noktasıydı. Tüm sırların açığa çıktığı, herkesin önce kendiyle yüzleşip sonra ona zarar verenlerle hesaplaştığı bir kitaptı. Karanlık ve travmatik olayların ortaya çıkması, Neil ve diğerlerinin birbirlerine karşı olan tutumlarının olumlu yönde ilerlemesi, takımın birlik olması... Her şey o kadar güzel işlenmişti ki.
Kitap, her karakterin derinliklerini çok iyi bir şekilde ortaya koymuştu. Bunu daha önce de söylemiştim ama yine de tekrarlamak istiyorum. Karakterlerin her biri o kadar derin ve gerçekçi ki, aralarındaki iletişimdeki değişimleri görmek inanılmaz keyifliydi. Özellikle Andrew ve Neil’ın birbirlerine tamamen güvenerek ilişkiyi onaylamaları, takımdaki dinamiklerin değişmesi ve herkesin birbirine olduğu gibi sahip çıkması, bence kitaptaki en güzel anlardan biriydi.
Her biri geçmişlerinden kaçarken, birbirlerini yargılamadan kabul etmeleri, bir aile olmaları. Tüm bunlar beni okurken duygusal olarak çok etkiledi. Kan bağlarıı olmayan bu çocukların gerçekten birbirlerine sahip çıkmaları.. Bu çok özel bir şey.
Tilkiler takımının meydan okumaya başlaması, önlerine çıkan herkese hadlerini bildirmeleri gerçekten muazzamdı. Ne kadar korkmuş olsalar da, kaybedecek hiçbir şeyleri olmadığını hissetmiş olan bu çocukların, o kadar zorlu şartlardan sonra birbirlerine güvenmeleri, her şeye rağmen ayakta kalmaları. Hepsi çok etkileyiciydi.
Seriye veda etmek hiç kolay olmayacak ama dördüncü kitabı okumak için sabırsızlanıyorum. Uzun bir zamandır beni bu kadar etkileyen başka bir seri olmamıştı. Kitapta aynı anda tüm duyguları yaşamak beni çok yoğun hissettirdi ve bazen gülüyorum, bazen ağlıyorum ama her şey o kadar dengeli ve iyi kaleme alınmış ki, gerçekten çok etkileyici. Kesinlikle bu seriye bir şans verin.