Sevgili okurlar...
Öncelikle bu kitabın ana teması iki taraflı imkansız bir aşk yazar kitap boyunca wertherin lotteye olan hislerinden bahsetmekte ancak lottenin tavırları ve yaklaşımı aslında wertherin bu hisleri tek başına yaşamadığını aynı hisleri lottenin de yaşadığını bize gösteriyor. Kitabın sonlarına doğru aslında lottenin de werthere karşı hislerinin olduğunu buna rağmen nişanlısı ile evlendiği ile yüzleşiyoruz bu kitabı okurken birkaç konu kafamı kurcaladı ilk kafamı kurcalayan aşk imkansız olunca mı daha çekici ve cazip geliyordu çünkü wertherin bana kalırsa lotteye bu denli bağlanması lottenin nişanlı bir kadın olmasıydı ve bir diğer kafamı kurcalayan konu ise lottenin werther ile olan ilişkisinde daha rahat ve kendini ifade edebilecek bir noktadayken neden nişanlısıyla devam ettiği oldu. Bana kalırsa lotte de içten içe wertherin nişanlısına rağmen onu seveceğinden emindi bu yüzden bu yola girmişti. Kısacası werther lotteyi imkansız olduğu ve zor olduğu için istiyordu lotte de onun sevgisinin hep bir köşede kalmasını tercih ediyordu ancak bu sırada nişanlısı ile beraber olmakta istiyordu. Genç Werther'in Acıları