Puan vermedi·272 syf.····Okunma: 26 Mart 2025 02:47 Ramazan ayı programları ile tanınan M. Fatih Çıtlak hocanın “Ramazan’ın insanı güzelleştirmesine dair” diyerek bir çok konuya temas ettiği kitabını Ramazan ayında okumak nasip oldu.
Kitap içeriği: Ramazan ile alakalı her terimi bölümlere ayırarak anlatmış. Teravih, mukabele, sahur, oruç, iftar…
Televizyon programından dolayı, halkın Ramazan ayı ile ilgili soruları ve tutumunu da yakinen tecrübe ettiği için bu noktalara da değinmiş. Ramazan başlığı altında tüm ibadetlere de yer vermiş. Anlatırken hikayelere yer ayırması ve konuşma üslubu kitabı daha okunur kılmış. Çok fazla bölüm olduğu için, düz akademik bir çalışma olsaydı daha zor okunurdu. Kitabın son kısmına Tuti İbrahim Efendi’den “Büyükler için Ramazan Risalesi” bölümü bile eklemiş. Olumlu yorumum, kitap çok kapsamlıydı. İslami bilgisi olmayan bir kimse okuduğunda bir çok konuya dair fikir sahibi olabilir.
Olumsuz yorumum. Baş kısmı biraz göz korkutuyor, üslubu ve ilk 40 sayfanın beklentiyi karşılamaması yönü ile. Ben üslubunu haklı ve samimi buldum fakat ilk kısmı okumaya başlamakta çok zorlandım. Okuyunca bir şekilde bitti tabi, bazı kitaplara başlamak okumaktan daha zor olabiliyor. Çok normal :)
Kitap şuur veriyor muydu ve manevi bir tesiri var mıydı derseniz, bu kişinin kendisi ile alakalı bir durum diyecek olsam da bazen yazar da önemli olabiliyor. Velhasıl, Fatih hocayı kitabıyla daha iyi tanımış oldum. Kendisini din konusunda samimi ve nesil için endişeli gördüğümden dolayı, yazdıkları okuyucuya geçiyor diye düşünüyorum.
Bir çırpıda okumaya çalışmazsanız gayet güzel bir kitaptı. Bölümlere ayırıp sakince okursanız daha iyi olur.
Gönderiyi kaydırın, içindekiler kısmını ve deftere aktardığım alıntıları ekledim.