2025 38. kitabı
Emine Taşpınar, amansız kanser hastalığı ile boğuşan yaşlı ve oldukça zengin bir kadındır. Tüm mal varlığını yeğenleri olan Songül, Faruk Tuncer, Songül’ün eşi Recep ve Faruk’u oğlu Engin’e bırakacaktır. Fakat Emine Hanım’ın hayatına son zamanlarda girmiş olan genç ve güzel Yeşim Bora, Emine hanımın yeğenlerine karşı olan düşünce tarzının değişmesine ve tüm varlığını ona bırakmasına vesile olmuştur. • Emine Hanım’ın yeğenleri, kadının vasiyetini değiştirdiğinde ve tüm mal varlığını bu genç kıza bırakacağını öğrendikten sonra halalarına karşı büyük bir kin beslemeye başlamışlardır. Yeğenler halalarının düşünce tarzını değiştirmek için bir akşam yemeği düzenlerler ve bu akşam yemeği bu yaşlı kadının son yemeği olur. • Bu yemekte acımasız bir şekilde başını aldığı darbelerle hayatını kaybetmiş olan Emine Hanım’ın katili ya bu aileden biridir ya da kim olduğu bilinmemektedir. • İlk bakışta bu yaşlı kadının başına bu vahim durumu getirenlerin yeğenleri olduğunu düşünebilirsiniz fakat sizi hiç düşünmediğiniz bir son bekliyor. Kitabın sayfalarını çevirirken acaba katil kim diye düşündüğüm çok an oldu. Çünkü kitapta tek bir cinayet işlenmiyor yaşlı kadının cinayetinin beraberinde onu ilgilendiren başka cinayetler de işleniyor. • Katil beni şaşırtan hiç tahmin etmediğim bir kişi çıktı. • Oldukça akıcı ve soluksuz ilerleyen bir kitaptı sayfaları ne ara çevirdiğimi ve ne ara kitabın sonuna geldiğimi asla anlayamadım.
VasiyetKerem Kaş · Lydia Yayıncılık · 202414 okunma