2025 11. kitabı
Okunma: 26 Mart 2025 23:38
Kitabın konusunu anlatmayacağım. İncelemelerinde bundan bahsedenler var onlardan kitabın konusu hakkında daha iyi bilgi alabilirsiniz. Kendi incelememe geçmeden önce, oldukça popüler bir kitap diye ilk çıktığı zamanlarda okumak istemedim. Çünkü popülerliğe göre aldığım kitapları genelde beğenmiyordum. Seri tamamlanınca almak istedim. Okuduğum fantastik kitaplarından oldukça farklı bir dünyası olduğunu kabul etmeliyim ve bu beni heyecanlandırdı. Caraval aynı ismindeki gibi bir karnaval ana fikrinde evet ama içeriği bence çok daha farklı açılardan ele alınmıştı. Herkesin ilk aklına geldiği gibi büyülü,neşeli ve pırıl pırıl bir ortam olduğunu düşünürken aslında bunun arkasında çok farklı bir olay dönüyor. Scarlett ve Julian karakterlerini gerçekten sevdim, özellikle Scarlett’ın kitabın sonuna kadar yaşadığı karakter gelişimi bana oldukça gerçekçi ve samimi geldi. Julian’ a gelecek olursam tam bu çocuğu çözdüm dediğim zaman başka bir şey çıktı. Scarlett’ın kardeşi Tella’ya asla ısınamadım, ama yine de ikinci kitapta onun açısından olan olayları da görmek istiyorum. Sonlara doğru elbette olayların karmaşık bir hal alacağını düşünmüştüm ama yazar olayları gerçekten güzel bağladığını düşünüyorum. Bu dünyaya daha yeni girmişken ayrılmak istemiyorum hiç , o yüzden ikinci ve üçüncü kitabı da okumayı planlıyorum. Kitabın seveni de var sevmeyeni de var ama bence bir şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Düşünce
CaravalStephanie Garber · Dex Kitap · 20232,486 okunma