2025 33. kitabı
Okunma: 26 Mart 2025 05:41
Selam. Bu ayın bir diğer okuduğum kitabı Melih Cevdet Anday'dan "Sözcükler" adlı bütün şiirleri oldu. İçerisinde kitaplaşmamış çeviri şiirleri, mitsel kahramanların da yer aldığı şiirler, destansı şiirlerin de olduğu. çeşitli başlıklar altında kategorileştirişmiş. Düş gücünün yoğunluğunu çok fazla duyumsadığım şiirlerler vardı. Bir kitap başlığı olarak Sözcükler adı doğru bir seçim olmuş. Şiirlerin anlamları derin bir bakış açısıyla yazılmış fazlaca yorucu olduğu için çoğu zaman ilgimin azalmasına neden oldu. #kitapalıntıları : Bir gün ışığa döner yaprak, Üzümler kızarır kütükte, Elbette diner bu sağanak, Kaybolur içimdeki ukde. Hayvanlar konuşmadıkları için Kim bilir ne güzel düşünürler, Tıpkı ellerimiz gibi. Ah, okumaya başlamadan önce Çiçeklere su vermek lazımdır. Birdim iki oldum, iki iken bir Ne yalnızken birim, ne de seninle iki, Sevi de yalnızlık gibidir Var yok eder durur kişiyi Akşamları boru sesiyle gelir. Gerçekte uyku ve uyanıklık birdi. Ölmek ve yaşamak bir. Geceden günü, günden geceyi yaratırdık. Ta başından beri yalnızlık korkusu çektik. Yalnızlık, insanı güçlendirdiği ölçüde yararlıdır. Bir kezlik varoluşu anlayana ne mutlu!
Edebiyat Şiir
Sözcükler / Bütün ŞiirleriMelih Cevdet Anday · İşbankası Kültür Yayınları · 2007488 okunma