Sivri Dilli
2025 7. kitabı
İnsan bir hüzün karşısında dik durmayı er ya da geç öğrenir. Bu yazarımız öğrendiklerini ve hissettiklerini bizimle paylaşmış ve ben ne yalan söyleyeyim yaşamış kadar oldum. Her bir duygu üzerinden ayrı bir tarzda manevi yolculuk da yapılabilir. Bu çoğu zaman iyi hissettiriyor. Sayfayı çevirdikçe bu benim şiirim aslında burada beni anlatmış diyorsunuz ama bir sonraki şiiri dinlediğiniz zaman aynı şeyleri tekrar yaşıyorsunuz. Mutluluğu arayan biri, duygularının ondan neler beklediğini öğrenmeli bu kitap size bu konuda da yardımcı olabilir. Çok sevmenin gayret anlamında çok önemli olduğunu fakat sevilmek için yeterli olmadığını biliyorum artık. Bu kitapta bir kadın var ve o kadın bu şairin ulaşamadığı bir yerde. Onu çok sevdiğini her mısrasında her kıtasında her şiirinde hissettiriyor. Gel gör ki erkekler çoğu zaman hatta genelde yanlış kişiye şiir yazıyor. Bu konuda çok fazla yorum yapmak istemiyorum Çünkü sonuçta ne yazanı tanıyorum ne yazılanı. Bu bir duygu meselesi ve benim duygularım bu şairin çok güzel sevdiğini söylüyor. Şunu da belirtmek zorundayım. Şair yeri geldiğinde argo kelimeler kullanabiliyor. Ve ideolojik fikirlerini parsel parsel şiire dökebiliyor ve bunu çekinmeden yapabiliyor. Yani yazarın Çok sivri bir dili var. Hem de çok fazla sivri dili var. Bunu siyasi ve soyla söylemlerinden anlayabiliyorsunuz. Olurda bir gün tutuklanırsa şaşırmam. Umarım öyle bir şey olmaz. Bir şey daha söylemek zorundayım yazar size kendinizi cahil hissettirebilir, kelime haznesi çok yüksek bir şair.
Sarıyer’de Günah KeçisiEmre Işık · Cinius Yayınları · 20251,178 okunma