·448 syf.····Okunma: 29 Mart 2025 07:02 Daydream kitabının yorumu ile geldim.Uzun zamandır aklımda olan bir kitaptı.Sevdiğim kısımlar olsa da beni yoran bir kitap oldu.
Öyle bir konu yok sadece ikisinin de kendilerini bulmalarını aktarmış yazar .Halle,hayatında kendinden başka herkesi önceliği yapan,herkesin sorumluluğunu alan biri.Henry ise duygusal anlamda kendini ifade etmede zorlanan ve hokey kaptanı olduğu için takımın yükünü sadece kendi üstüne alan biri.Ve bu da onu çok yıpratıyor.Bu ikilinin yollarının kesişmesi ve arkadaşlıktan aşka geçen hikayelerini okuyoruz.
Kitabın ilk başlarını sevmiştim.Böyle karakterlerin diyalogları ,bir sorun varsa uzatmak yerine direk konuşup çözme eğilimleri falan çok güzeldi.Ama sonra iç sesleri beni çok bunalttı.Özellikle Halle’nin herkes için kendini paspas yapması.Bence ailesi ve Will haricinde kimse ondan öyle şeyleri yapmasını istemiyordu.Ama o sürekli bir yoğunluk halinde ,insanların hayatını kolaylaştırmak için çırpınıp durdu.Henry de aynı şekilde kendini hiçbir zaman tam ifade etmemiş arkadaşlarına.Çok fazla uyaranın olduğu Kalabalık ortamlardan rahatsız olduğunu hiç kimseye söylememiş.Sen bir de hokey kaptanısın ve sürekli parti verilen bir evde yaşıyorsun.Hiç mi aklına gelmedi söylemek?Bu kadar içinde tutup kendini bunaltmış.Kitapta çok uzun zaman bunları okuduk.Zaten gereksiz uzundu.Halle’nin ailesini beni şok bunalttı.Gerçekten çok bencil insanlardı.Özellikle söz konusu Will olunca tavırlarına deli oldum.Bence Halle,Will konusunda gerekli tepkiyi vermedi.Will herhalde ayrılınca Halle’nin onun peşine düşeceğini,aşkından öleceğini falan düşündü.Pisliğin tekiydi zaten.Henry ile Halle’nin aralarında iletişim güzeldi ama arkadaşlık faslı çok uzun sürdü bana göre.Yani ısrarla birbirlerinden hoşlandıklarını söylüyorlar ama sevgili etiketi koymadılar.Arkadaşız arkadaşız diye dolandılar etrafta.Kitabın sonunda tam anlamıyla sevgili oldular yani.Kitap da uzun olunca o detaylar sıktı beni.Aslında potansiyeli vardı daha çok sevebilirdim.Serinin ikinci kitabı Wildfire hala favorim.