The Golden Raven | İnceleme
2025 15. kitabı
Okunma: 28 Mart 2025 00:00
The Golden Raven, All for the Game serisinin beşinci kitabı birçok açıdan gerçekten çok güzeldi. Bu kitapta Jean'in alışık olmadığı sevgiyi, dostluğu ve güveni deneyimlediğini görüyoruz. Onun için oldukça zor bir süreçti, çünkü 14 yaşından itibaren Evermore Malikânesi'nde ailesinden uzak, izole bir şekilde hayatta kalmaya çalışıyordu. Daha doğrusu, hayatta kalmak zorundaydı. Uğradığı zorbalıklar, maruz kaldığı psikolojik ve fiziksel istismar, o kadar şiddetliydi ki en büyük etkilerinden biri sesini kaybetmesi olmuştu, (mecazi anlamda). Jean'i ilk başta çaresiz, boyun eğen, tepkisiz bir karakter olarak görüyoruz. Yaşadığı her şeyi hak ettiğini düşünen, kimseye güvenemeyen, kayıtsız ve ruhsuz biri. Ancak Raven'lardan ayrılıp Trojan'lara transfer olduğunda yavaş yavaş içinde bulunduğu duruma ve çevresindeki insanlara adapte olmaya başlıyor. Onun bu değişimini okumak inanılmaz güzeldi. Takım arkadaşları onu sürekli destekliyor, psikolojik sürecini takip ediyor ve ona güven vererek, sevgi göstererek yanında olduklarını hissettiriyorlardı. Çok duygusalım. Neyse. Tabii ki geçmişle yüzleşme ve sırlar bu kitapta da önemli bir yer tutuyor. Jean, kendi iç savaşıyla mücadele ettikçe ilerleme kaydetmeye başlıyor. Ona zarar vermeye çalışan insanlara karşı daha korkusuz yaklaşabiliyor. Hem takım arkadaşlarının hem de ev arkadaşlarının onu anlamaya çalışması, her koşulda ona anlayışla yaklaşmaları, yalnız olmadığını hissettirmeleri çok değerliydi ama en sevdiğim kısımlardan biri, Jean’in gerçek sevgiyi gördükten sonra aslında o sevgiye ne kadar aç olduğunu fark etmesiydi. Sevilmenin, mutlu olmanın ve buna layık olduğunu öğrenmenin o yavaş yavaş gerçekleşen süreci beni en çok etkileyen noktalardan biri oldu ve birçok sahne de burnum sızladı. Minik bebeğim. Önceki kitaplara göre temposu biraz daha düşük olsa da The Golden Raven kesinlikle karakter gelişimi açısından yine ve yine çok güçlüydü. Yazar, Nora Sakavic'in devam kitabında Jean'in gelişiminin daha da ilerlediğini göreceğimize inanıyorum. Takım arkadaşlarıyla kurduğu bağlar ve deneyimlediği her şey onu adım adım değişime götürüyor. Bu kitapta Jeremy ile olan “I don’t wanna be your friend” durumu biraz daha hız kazanır mı, bilmiyorum ama umarım öyle olur. Yeter artık! Öpüşün! Genel olarak karakter derinlikleri çok iyi işlenmişti. Olayların sıralaması, anlatım tarzı ve özellikle spor sahnelerinin detaylandırılması mükemmeldi. All for the Game kesinlikle tavsiye ettiğim bir seri, özellikle güçlü karakter gelişimlerini ve derin bağlar ve trajedi gibi karanlık temaları okumayı sevenler için!
The Golden RavenNora Sakavic · Independently Published · 202518 okunma