2025 11. kitabı
Okunma: 31 Mart 2025 02:36
Kur'an-ı Kerim Ramazan’a erişmeyi nasip eden, onu ihya etmeyi lütfeden, gündüzünü oruçla, gecesini şükür ve zikirle donatan Allah’a hamdü senalar olsun. Kur’an her an okunur; çok şükür, mealini de tefsirini de elimden eksik etmiyorum. Ama Ramazan ayı bir başka… Allah’ın inzal buyurduğu, Cebrail’in getirdiği, Peygamber’in okuduğu haliyle okumayı özellikle bu ayda yapıyorum. Ruhumu doyuruyorum. Normalde hatmimi Kadir Gecesi olduğuna inandığım geceye kadar tamamlamaya çalışırdım. Ancak geçirdiğim ve hâlâ etkisinden kurtulamadığım hastalık, gitmem gereken cenaze töreni ve yetiştirmem gereken okul ve iş işlemleri sebebiyle biraz geciktim.... Okurken gözümde hem ölüler hem de diriler canlandı. Kiminin adını okudum, kiminin gözlerine baktım, kiminin ismini fısıldadım. Annemi, babamı gördüm; şehidimiz Çağatay’ı, Ahmet Mor hocamı buldum. Yakın zamanda vefat eden Hasan dayımı, Abdurrahim Karakoç’u, Ferdi Tayfur’u, dedemi andım. Zihnimde bazı ayetlerle özdeşleşen dostlarımı hatırladım… Daha niceleri gözümün önünden geçti. Allah hepsine gani gani rahmet eylesin, sağ olanlara sağlık ve afiyet versin. Rabbim kabul buyurursa, hasıl olan sevabı hepsine ve sevaba ortak olmak isteyen herkese hediye ediyorum… Öleceğiz, dirilecegiz tekrar O'na döneceğiz inşallah. Allah ölümün de hayırlı olanını versin. كَيْفَ تَكْفُرُونَ بِاللّٰهِ وَكُنْتُمْ اَمْوَاتًا فَاَحْيَاكُمْۚ ثُمَّ يُم۪يتُكُمْ ثُمَّ يُحْي۪يكُمْ ثُمَّ اِلَيْهِ تُرْجَعُونَ‌ـ﴿٢٨‌ـ﴾ وَاِذَا ق۪يلَ لَهُ اتَّقِ اللّٰهَ اَخَذَتْهُ الْعِزَّةُ بِالْاِثْمِ فَحَسْبُهُ جَهَنَّمُۜ وَلَبِئْسَ الْمِهَادُ‌ـ﴿٢٠٦‌ـ﴾ ...Allah'tan kork denilince benlik ve gurur kendisini günaha sevk eder... ...اِنَّ اللّٰهَ مَعَ الصَّابِر۪ينَ‌ـ﴿١٥٣‌ـ﴾ ...Allah sabredenlerledir. ...وَقُولُوا لِلنَّاسِ حُسْنًا وَاَق۪يمُوا الصَّلٰوةَ وَاٰتُوا الزَّكٰوةَۜ ثُمَّ تَوَلَّيْتُمْ اِلَّا قَل۪يلًا مِنْكُمْ وَاَنْتُمْ مُعْرِضُونَ‌ـ﴿٨٣‌ـ﴾ "..İnsanlara güzel söz soyleyin, namazları kılın zekat verin" diye emir verdik, sonunda azınız hariç, yüz çevirip gittiniz.. Ey inananlar, Niçin yapmadığınız şeyleri söylüyorsunuz ? يَٓا اَيُّهَا الَّذ۪ينَ اٰمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ‌ـ﴿٢‌ـ﴾ Hal böyleyken nereye gidiyorsunuz? فَاَيْنَ تَذْهَبُونَۜ‌ـ﴿٢٦‌ـ﴾
Kur'an-ı KerimKolektif · Merve Yayınları · 02,986 okunma