2025 13. kitabı
Okunma: 28 Mart 2025 12:13
Atalarımız “Körle yatan şaşı kalkar” veya “Aynan yoksa dostuna bak” derler. Peki, delilik bulaşıcı mıdır? Olaylar 1899 yılında Londra’da başlar. Deney grubu olarak Bedlam Akıl Hastanesi'nin bütün hastaları seçilmiştir. Gece yarısına on iki dakika kala, bütün hastalar yataklarından kalkıp trans halinde yazmaya başlar. Peki, bu gizemin ardındaki gerçek nedir? Bu aşama başarılı olduğuna göre, şimdi kontrol grubunun devreye girme vakti gelmiştir. Londra edebiyat dünyasının en seçkin isimleri, dönemin en başarılı hayalperestleri; H. G. Wells, H. Rider Haggard, Rudyard Kipling ve Arthur Conan Doyle gibi büyük yazarlar da bu deneyin içindedir. Herkes, içtiği son içkinin etkisiyle transa geçer ve yazmaya başlar. Bu kadar yazar toplu olarak neyin etkisiyle yazıyor? Neyden ilham alıyorlar? Olayların merkezinde, karanlıkta karadul gibi bekleyen ve gölgeler arasında ipleri ustaca çeken bir Lady var. Peki, hastane ve yazarların yazdıklarını neden bu kadar ilgilendiriyor? Bu delilik ne kadar daha bulaşacak? Bir de olayları düzene sokması gereken bir kahraman olmalı, ve bu kişi Penelope Tredwell’dir. Kendisi, dönemin en çok satan dergisinin sahibi ve baş yazarıdır. Kitap, bir çocuk kitabı gibi görünse de, yazarın iyi ile kötünün savaşında Penelope’nin on üç yaşının vurgusu çok etkileyici. Geleceğin yazarlarına ilham vermek için yapılmış çok ince bir detay. Gizem ve heyecanın hiç bitmediği, harika bir kitap. Özellikle 13 yaş ve üzerindeki gençlere tavsiye ederim.
Gece Yarısına 12 Dakika KalaChristopher Edge · Yakamoz Yayınevi · 2017275 okunma