Puan vermedi·680 syf.····Okunma: 01 Nisan 2025 00:28 Muhasebe yardımcısı Bernardo Soares’in düşlerdeki gece yolculuğunu kâğıda döken Huzursuzluğun Kitabı, Portekiz dilinin büyük şairi Fernando Pessoa’nın bugün neredeyse onun kadar ünlü sandığında bulunmuştur. Edebi derinliği ve birikimi ölümünden çok sonra anlaşılmış yazarın ardında bıraktığı binlerce el yazması belge arasında öne çıkan Huzursuzluğun Kitabı, özgün bir otobiyografik romandır. Pessoa yalnızlıklar, çaresizlik, pişmanlık ve acı mutluluklarla kurulu yaşamını; günce, anlatı ve deneme gibi türlerin birleşiminden oluşturmuş, neredeyse tüm satırları alıntılanacak ifadelerle ve bir gün okunacağı umuduyla yazmıştır.- ne mütevazi bir beklenti,umut-
Kiralık odasıyla kasvetli iş yeri arasında gidip gelen anlatıcı, gecelerini hiçliği ve varoluşu sorgulamaya ayırmış ve yazmıştır çünkü kendi tabiriyle “Yazmak unutmaktır.”
Yazar, küçük yaşta babasını kaybetmiş, annesinin evliliği ile doğduğu Lizbon’ dan üvey babasının yaşadığı Güney Afrika’ ya yerleşmiş ve bu yeni hayat, onu hayatı boyunca yalnızlaştırmıştır.Kendini kitaplara veren yazar, kurmaca karakterler ve kendine eşlik eden hayali dostlar yaratmış,takma adlarla kurguladığı ve bazıları eserlerinin anlatıcısı olan bu dostların yetmişe yakın takma adlı kahramanlar olduğu belirtilmektedir.
Huzursuzluğun Kitabı’ nı yazmış gerçekten Pessoa. Ben çok severek okudum,altını çizmekten fırsat bularak tabiKitap, derin derin. Çok iyi ve hiç de huzursuz edici değil