Gönderi

Bir ara tavsiye edeceğiniz öyküleri sormuştum. Bu süre zarfında epey öykü okudum. Tavsiye edilenlerden de edilmeyenlerde. Aramıza yeni arkadaşlar katılmıştır ya da yorumlayanlar yeni öyküler okumuşlardır. Hem kıymetli yorumlarınız öykü okumak isteyenlere de bir yol gösterici olur. Tekrardan soruyorum okuduğunuz en iyi öykü hangisi? Ben bir sürü yeni öykü ile tanışmama rağmen yine Gogol'un Petersburg öykülerinden Palto diyorum.
··
21 Gösterim
29 Yorum
Bir tane daha yazayım: Sait Faik - Dülger balığının ölümü. Bildiğiniz efsane, ne ararsanız -teknik olarak- var kısacık öyküde.
Önceki 5 yanıtı göster
Taktım bende Dülger balığının ölümü'ne, her yere yazıyorum :D
4 yanıtı göster
Edgar Allan Poe diyorum ben de...
Önceki 16 yanıtı göster
Beden tabiki, benim zeka yaşımı ölçecek terazi yok dünya üzerinde :p :D
5 yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor
Gogol'ün şineline beni de sok ha. Küserim billahi. O kadar güzel yerli öyküler var ki. Hangisini desem. Hasan Boğuldu'yu oku derim. Alemdağ'da Var Bir Yılan'ı. Ah büyülü gerçeklik öyküler. İOA'dan Suskunlar. HAT'dan Gölgesizler. Filmi boktandır. Bulaşma. Onat Kutlar'ın az vardır, öldürdüler garibimi en verimli çağında, hepsi güzel. Ayfer Tunç'un Aziz Bey Hadisesi var ya, yıkar seni bak. Söylemedi deme. Cemil Kavukçu'nun Kuzeydeki Kum Kosterleri, çarpar ama. Faik Baysal'ın Leke'si. Cihat Burak'ı duydun mu, onun Ceraim Kaydı, çok matrak. Ziya Osman Saba'nın Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi.Yusuf Atılgan'nın ilham verici Evdeki öyküsü. Mahir Ünsal Eriş- Olduğu Kadar Güzeldik, kitabı sıkıdır. Mustafa Kutlu sana kalmış. Murathan Mungan- çador inan bana Sadık Hidayet'in Kör Baykuş'una rakiptir. Yahu niye zor şeyelr istesin bizden ki? Vebali bol bir istektir yaptığın.
Bu aralar hiçbir şey okuyamıyorum, iki ay kadar daha okuyamayacağım sanırım. Okuyamayınca yazamıyorum da iyice doldum. Önceden bahsettiklerimizden bazılarını okudum, sevdim hepsini ama bir daha okuyacağım elbet daha sakin bir zihinle. Bunları da ayrıca not aldım. Umarım her şey daha güzel olacak, kendimizi daha çok edebiyata verdiğimiz günler. İyi hafta sonları dilerim abi. Sağlıcakla..
1 yanıtı göster
Giovanni Papini - Düşsel Konçerto 1-2 tavsiye ederim. Özellikle " Kaçan Ayna " ve " Uyku " öyküleri favorimdir.
Önceki 2 yanıtı göster
Bu farklı geldi, hangi kitabı hangi öyküsü :)
2 yanıtı göster
Reklam
Bu yorum görüntülenemiyor
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.