2025 10. kitabı
Okunma: 21 Mart 2025 16:37
Kitabda müəllif uşaqları vətənpərvərlik, sevgi, dostluq və mərhəmətli olmaq kimi ali dəyərlərə istiqamətləndirir. Kitabda bəyənmədiyim bir çox məsələ oldu. Bunlara valideynlərin uşaqlarına olan sevgisini onlara yüklədiyi naliyyətlər vasitəsilə ölçülməsi, uşaqları şəxsiyyət kimi deyil də, cəmiyyətə xeyir verən alət kimi baxması oldu. Həmçinin, kitabda davamlı olaraq"sev, hörmət et, mərhəmətli ol" mesajları təkrarlanır, ancaq bunlar bəzən uşaqların öz düşüncələrini formalaşdırmasına imkan vermir, əksinə, çevrənin fikrinin daha vacib olduğunu vurğulayır. Bunlarla yanaşı, əsərdə məni narahat edən digər nüans uşaq psixologiyası üçün çox ağır ola biləcək hadisələrin yer almasıdır. Şiddətli dərəcədə ölüm səhnələri, fəda olma və acı dəyişikliyi uşaqların emosiya dünyasına dərin təsir edə bilər. Xüsusilə, Ayın hekayələrində olan dramatik hadisələr kövrək uşaq oxucuları çox duyğusal yük altına sala bilər. Nəticə etibarı ilə, kitabı bəyənmədim "Uşaq Ürəyi" öz dövrü üçün böyük təhsil dəyəri daşıyan, ancaq bu gün uşaq psixologiyası baxımından bəzi problemlər səbəb ola biləcək bir əsərdir.
Uşaq ÜrəyiEdmondo De Amicis · Strauss Press Nəşriyyatı · 202420,5bin okunma