#cengizbozkurt kaleminden #bengülüyormuyum eseri bizlerle. Bavul dergisinde çıkan makalelerinin derlenmesi ve çeşitli yazılarının bir araya getirilmesi ile oluşan eserde sanatçının 10 yaşına kadar büyüdüğü çocukluğunu şekillendiren Nevşehir'e, Türkiye'nin en çatışmalı günlerinde siyasete girdiği 10-15 yaş aralığını yaşadığı Sakarya'ya, darbeye lise sonda yakalandığı sonrasında ODTÜ'ye girdiği Ankara'sına ve 25 yaşından 40 yaşına kadar yaşadığı okuduğu Londra'ya seyahat ediyoruz.
"Gerçek yaşamım sanki oyunculuk kariyerimin arkasına saklanmış bir gün bulunmayı bekleyen kara kutu gibiydi. Yakın arkadaşlarım ve ailem dışında neredeyse kimse hayatımın derinliklerini bilmiyordu."
Yaşadığı tecrübeler ve hayata bakış açısını bizlerle mizahi bir dille paylaşıyor. Su gibi akan satırlar çoğu yerde beni düşünmeye sevk etti.
Ailesinde kızının ve babasının yaşadığı rahatsızlık süreçleri sonrası kendisinin iyi huylu teşhisi ile biyopsi sürecini geçirdiği o iki haftalık süreçte hayatın anlamı üzerine çıkardığı dersler de hoş. Anda kalıp güzelliği yaşamanın vereceği hafiflik rahat uyku ve kaliteli yaşam sağlıyor. Ne zaman öleceğini bilen insanın daha mutlu olacağını dile getiriyor yazar. Katılmamak elde değil. İnsanın kalan zamanını dolu dolu yaşayacağı kesin böylesi bir durumda. Fizik okuması da güzel bir ayrıntı bir matematikçi olarak kendime yakın buldum. Leyla ile Mecnun dizisinde Erdal Bakkal karakteri ile sevdiğim Cengiz Bey'in kalemi daim olsun.
"Karanlık bir dönemden geçiyoruz. Dünya daha karanlık dönemler yaşamıştır ama herkesin güya her şeyden haberdar olduğu bilişim çağında "bilinçli", sosyal medya üzerinden örgütlü kötülük insanlığın kolektif vicdanını kemiriyor, zamanın ruhunu karartıyor."
~
"Hayat pratikte yüzeysel gibi gözüken minik nezaketlerle, zarafet ve anlam kazanır bunun eğitim seviyesi ve maddi durumla hiçbir alakası yoktur. Adap aileden; yol, erkan da yetişilen çevreden ve kültürden edinilir."
~
"Bu ülkenin zanaatkarları yok olursa bizi biz yapan kültürümüzün şah damarlarından biri yok olur."
kitapfisiltisi sevtap
@inkilapkitabevi