Mansfield Park
2025 6. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2025 15:03
-spoiler içerir- Kitabı ikinci kez okuyorum, ilk okuduğumda elli sayfa kadar okuyup yarım bırakmıştım. Kitapta, yoksul bir aileden gelen Fanny'nin dokuz yaşlarındayken teyzesi ve eniştesinin yerleşmesi ve bundan sonra yaşadıkları anlatılıyor. Fanny kuzeni Edmund dışında evdeki herkes tarafından hor görülerek büyüyor. Açıkçası kitabı okurken yer yer çok sinirlendim (Fanny'ye olan davranışlar nedeniyle).Bunun dışında kitabın biraz fazla uzatıldığını düşünüyorum. Olaylar son 150-200 sayfada gelişmeye başlıyor. Henry Crafword karakteri her ne kadar iğrenç olsa da Fanny'ye olan aşkını okurken heyecanlandığımı söylemek zorundayım. Zaten bu Austen'in kitaplarında genel olarak hissettiğim bir şey, Austen kitaplarını hissettirdiği duygular nedeniyle okumayı seviyorum. Edmund'un bunca zaman kardeş olarak gördüğü Fanny ile sonunda evlenmesi ile yazar baş kahramanını sonunda mutluluğa kavuşturmuş olmasına rağmen bende pek iyi duygular uyandırmadı. Kitabı yazıldığı dönemin şartlarına göre değerlendirmek gerektiği için bunun üstünde pek durmadım. Kitabı okuyacaklara keyifli okumalar dilerim.
Mansfield ParkJane Austen · Can Yayınları · 20172,632 okunma