SPOİLER İÇERİR
Romanımızın ana karakterleri olan Süreyya,Suat ve Necip üçgeninde yaşanan aşk ve sadakati anlatıyor.
Süreyya ve eşi Suat babasının köşkünde yaşıyorlar. Memur olarak çalışan Süreyya yaz tatillerini babasının bağ evinde kalarak geçirmeyi sıkıcı bulduğu için İstanbul'un serin sularına açılmayı hayal ediyor.
Suat kocasının hayali olan yalıda yaşama isteğini babasından aldığı borç para ile gerçekleştiriyor.Daha sonra Süreyya ile Suat yalıya taşınır ve Necip'i ise misafir olarak kalması için yalıya davet ederler.
Necip ise çalışmadan geçinen hayatını sadece eğlenceye adamış evlilikten uzak yaşayan ve kadınların çoğundan nefret eden bir karakterdir .
Necip'in yalıya gelmesi ve Süreyya'nın İstanbul'un güzelliklerine ve serin sularına yoğunlaşması ile Suat'ı ihmal etmesiyle Necip ve Suat arasında aşk başlıyor ama Suat evli olduğu için ve Necip de arkadaşının eşine aşık olduğu için kendilerini kötü hissetmektedir.
Süreyya aralarında olan biteni sezmiş olacak ki tekrar köşke dönmek ister ve işte orda olanlar onların sonunu getirir köşkte yangın çıkar ve bu hem Necip'in hem de Suat'ın sonu olur.
Kendi yorumuma gelecek olursak kitap gerçekten çok güzel bazı yerlerde sıkılmış olabilirim ama okuduğum için kendimi çok mutlu hissettiğim kitaplar arasında yer aldı.
Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.
Tabi ki sonu böyle bitsin istemezdim,daha farklı bir sonla bitseydi nasıl olurdu diye çok düşündüm ama kitabın bundan başka bir sonla nasıl bitebilirdi ki diyerek en makul son bu gibi de geliyor.
Sizin düşünceniz nedir
Okur kalın.