·494 syf.····Okunma: 05 Nisan 2025 11:20 Şevval Demirdöğer’in kalemiyle ilk kez Kalp Sana Çocuk kitabında tanıştım. Yazarın sade ama etkileyici üslubu sayesinde, olay örgüsüne hiç zorlanmadan kapıldım. Akıcı anlatımı, karakter geçişleri ve duyguların aktarımı o kadar başarılıydı ki, sayfalar adeta su gibi aktı. Özellikle duygu yoğunluğu yüksek sahnelerdeki yalın anlatım, kitaptan kopmamamı sağladı.
Ben genellikle “düşmandan aşka” türündeki hikâyelere ilgi duyan biri olarak, bu kitapta “dosttan aşka” temasını bu kadar seveceğimi hiç düşünmezdim. Efla ve Akgün’ün yıllara yayılan bağları, çocukluk dostluğunun sevdaya dönüşme süreci hem gerçekçi hem de etkileyiciydi. Hikâye, dostlukla başlayan aşkların da en az fırtınalı ilişkiler kadar derin olabileceğini gösteriyor.
Yazar, Efla ve Akgün arasındaki bağı çok güzel yansıtmış. İkilinin iniş çıkışları, kırgınlıkları ve en önemlisi sadakatleri, okuyucuyu derinden etkiliyor. Özellikle Akgün’ün yaşadıkları beni çok üzdü. Buna rağmen Efla’ya duyduğu derin ve sabırlı aşkı okumak hem iç burkucuydu hem de çok keyifliydi.
Efla karakteri ise güçlü duruşuyla takdiri hak ediyor. Kariyerinde yaşadığı sorunlara rağmen içindeki kırılganlığı saklaması, onu hem güçlü hem de hassas bir karakter olarak çizmiş. Akgün’le yeniden karşılaşmalarıyla başlayan süreç, iki tarafın da geçmişleriyle yüzleşmesini ve kalplerindeki gerçek duygulara ulaşmasını sağlıyor.
Kitabın son sayfalarında gözyaşlarımı tutamadım. Mutluluktan mı yoksa içimde biriken duyguların taşmasından mı ağladım, hâlâ tam karar veremiyorum. Ama şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim: Kalp Sana Çocuk, sadece bir aşk romanı değil; aynı zamanda dostluk, sadakat ve ikinci şanslar hakkında sıcacık bir hikâye. Sonuna geldiğinizde siz de benim gibi derinden etkileneceksiniz.