“Alınganlık kötü bir huydur, alınmak beklentilerinin çok yüksek olduğunu gösterir.”
Begüm Albayrak ~ Ashodel - Yükselişe Geri Sayım #kitapyorumum
Merhabalar. Günleriniz nasıl geçiyor, neler okuyorsunuz? Benim bu sıralar okumalarımda azalma oldu biraz. Umarım bir an evvel toparlarım, daha okunacak ve paylaşılacak çok kitap var
Asphodel; arka kapağını okuduğum anda beni merak ettiren, sevdiğim birçok türü içinde barındıran polisiye ağırlıklı bilimkurgu türünde ve aynı zamanda aşka da yer veren fantastik bir eser. Böyle deyince karışık olduğunu düşünmeyin, yalın bir dille konuyu ele almış ve sürükleyici bir eser çıkartmış ortaya Begüm hanım.
Akılalmaz cinayetler.. Bu cinayetlerin izini sürmekte olan, her biri özel güçlere sahip yetim çocuklardan oluşan Hive birliğinden Alfa ekibi.. Ve insanlığın sonunu getirebilecek bir tür; Mory’ler..
Alfa ekibi cinayetleri araştırır ve Mory’lerle savaşırken kendilerinden bazı sırlar saklandığından şüphe duyar. Mory’ler bildiklerinden daha farklı özelliklere sahip, çok daha güçlü yaratıklardır. Alfa ekibinin tek düşmanı Mory’ler değildir.. Bu cinayetlerin arkasında kim ya da kimler vardır? Mory’ler nasıl ortaya çıkmıştır? Ekipten neler saklanmaktadır? Alfa ekibi cinayetleri ve bu gizemi çözebilecek midir?
Daha fazla spoiler vermek istemiyorum fakat sizlere Hive birliği ve Alfa ekibinden bahsetmeden geçemeyeceğim. Hive’de görev alan kişiler özel güçlere sahip olarak doğar fakat güçlerini kullanamazlar ve Hive onları bir adada toplayıp eğitir ve sonrasında ekiplere verilirler. Hive birliğindekiler geçmişlerinin büyük çoğunluğunu ve bu adanın yerini hatırlayamazlar.
Ekipteki herkesin isimleri İngilizcede bir hayvana karşılık geliyor. Raven, Tiger, Racoon, Lion, Wolf… Özel güçler arasında da özellikle Raven’ın gücü, ölmüş birine dokunduğunda onun ölümünü birinci şahıstan deneyimleyebiliyor olmasıyla ürkütücü ve ilgi çekiciydi.
Devam kitabı da çıkmış ve çok merak ettim. İlerleyen zamanlarda okuyacağımı umuyorum onu da. Aynı zamanda insanlık için dersler de barındıran bu eseri türe ilgisi olan herkese tavsiye ederim.
Sevtap ekenBegüm AlbayrakAsphodel
AsphodelBegüm Albayrak · Metinlerarası Kitap · 20239 okunma