·672 syf.····Okunma: 04 Nisan 2025 18:58 Açıkçası ben birinci kitabı daha çok beğendim ama ikinci kitapta gayet güzeldi. Ufak çaplı bir araştırma yaptım ve anladığım üzere bu serinin son kitabı bu kitaptı yani iki kitaplık bir seri. (Arada bir tane novella var btw) Aynı evrende geçen başka kitaplar çıkacak lakin çıkacak olan kitaplardaki karakterler bu seride ki yan karakterlerin kitapları olacak. Aslında bu kitaptan bitmiş gibi değildi çünkü bir şey olması lazım gelecek zamanda onun için herhalde yan karakterlerin kitabında olur diye düşünüyorum.
Bana kalırsa birinci kitap düşmanda aşkaydı ama sanki bu kitap tam tersi. İlk başta kız gerçekten oğlandan nefret ediyor zamanla zaten bu yerini tekrar aşka bırakıyor çünkü erkek karakter kendini affettirmek için bir şeylere başvuruyor ve kitabın o yönden teması değişmeye başlıyor artık takım olup daha olayların içine giriyorlar. Genellikle bakarsak savaş temalı bir kitaptı krallıklar daha ön plandaydı daha iç savaşların içindeydik bu kitapta + bütün sırları öğrendik. Karakterin anası, babası, ailesi, gücü, oyu buyu şuyu hepsini öğrendik. Ama sanki yazar bütün sırları en sona koymuş ve böyle hani yazmak için yazmış gibi hissettirdi bana birazcık. Ben kitabını farklı kısımlarında sırları, bilgileri, gizli olan şeyleri kitabın ara ara kısımlarında öğrenmek isterdim. Hepsini aynı anda öğrenmek hoşuma gitmiyor.
Şimdi yalan söyleyemeyeceğim bazı sahnelerde Oraya yani başrol kız kendi iç konuşmaları olarak boş yaptı ama çok gözüme batmadı. Erkek karakter içinde soyleyecegim şeyler gerçekten karakteri seviyorum. Çok iyi bir erkek karakter olduğunu düşünüyorum. Kitabın, daha doğrusu yazarın zaten yazım dilini beğeniyorum ve beğenerek de okuyorum.
Yani şöyle genel olarak bir bakarsak yan karakterler açısından işte savaş sahneleri, karakterlerin konuşmaları, diyaloglar, kızın kendi içinde yaptığı konuşmalar vs. olarak bence başarılıydı zaten ben bu seriyi çok seviyorum pek de bir kusuru göremedim ama birinci kitap daha güzeldi.
Okuduğunuz için teşekkürler, keyifli kitap okumalar.