·320 syf.····Okunma: 05 Nisan 2025 17:37 EVET SELAM!!!! BENİ BEKLEMİYORDUNUZ BENCE? BEN BEKLEMİYORDUM ACİKCASİ.
bu aralar coktugumden ve cok ani bi sekilde ne dinlesem diye dusunurken tsitp'nin sesli kitabini bulup dinledigimden biraz rahatladim gibi hissediyorum, bosa zaman harcadim hissinden kurtulamasam da. ama ihtiyacim vardi bence bahanesinin ardina siginacagim.
kitabi dinlerken acaba dinlemeyip kendim mi okusam diye cok dusundum cunku benim on saniyede okuyacagim yeri bir saatte dinliyordum, cumle arasi duraklamalar ve tane tane okumalar yuzunden. ama her bunu dusundugumde lola bir sonraki paragrafi okudu ve dedim... ben bu kizi biraz daha dinlemek istiyorum. LOLA'NİN SESİYLE DİNLEMEK HARİKAYDİ!?????? muthis bir sesi var ve seslendirmeye o kadarrr yatkin ki. bunun hakkinda yorumlarda da cok konustum o yuzden geciyorum. neyse. sonra gavin ve chris'in seslendirdigi yerler gelince dinlemeye devam etme kararimdan donmuyor degildim ama. cok kotuler cok. belly'nin kisiligi kadar kotuler. bir de belly infp 9w1 agliyorum ayniyiz. belly'i hic sevmeme nedenlerimden biri de bu aslinda kizin yaptigi her sey cok bencilce ve cok sacma ama onu anladigim yerler de cok var ve bazen sanirim ben de boyleyim diyorum ve ciglik atasim geliyor cunku bir insanin sahip olabilecegi en kotu kisilik kusucam yani.
neyse sesli kitap kismi hakkinda diyeceklerim bu kadar.
yine bi yorumda bahsettigim bu serinin arkadaslarimla (bu seri degil de dizinin) lise hayatimiz haline geldigi konusunu da buraya da sikistirmak istiyorum, butun olarak bu seriyle alakali her seyi bu incelemede bulabilmek amacli. gercekten belly beni ne kadar delirtse ve ucu de (belly, conrad, jere) dunyada birlikte olabilecekleri baska kiz ya da erkek kalmamis gibi davransa da bu seri ozel kalacak benim icin.
simdi bunlari birakip seriye geciyorum:
jenny han'i severim. sevdigim tum erkeklere de benim icin cok ozeldir. boyle bakinca bu kadinin her evreni benim hayatimin bir donemi icin ozel olmus... neyse. ve karakterlerinde de kendimden cok sey bulurum. ozellikle lara jean benim icin cok ozel. ve yukarida da bahsettigim uzere her ne kadar bundan nefret etsem de biraz bellyde de,,
biraz da bu yuzden belki ama belly'e butun yuku atamayacagim. belly'nin karakteri disinda da cok kiritik noktalar var. kardesler arasi ask ucgeni cok mide bulandirici bi kere. duz ask ucgeni bile igrenc ama bi yere kadar anlarsin. o ne oyle ben ikisini de seviyorum volkan tarzi.
ama tam diyorsun, ask ucgeni mi... eh tamam diyelim bari. Bİ DE KARDESLER ARASİ Mİ? saka mi?? neyse buna da tamam diyelim bari.. VE YİNE BURADA BİTMİYOR. kardesler uzerinde ask ucgenini de gectim, kitapta yas konusu da bulundugu icin insanin iyice yuzu burusuyor. her seyin ustune belly cok bencil ve hicbir seyi ANLAMİYOR. belly ve conrad beraberken herkesin sorun conrad'deymis gibi davranmasi cok komik. tamam cocuk sorunlarini paylasmiyor ama kizim sen bu cocukla beraber olmadan once bunu bilmiyor muydun sanki???? dogdugundan beri tandigin eleman?? sana baska bi sey vaadi vermis gibi davranman cok komik. bi de ustune ustluk annesi kanserken dansa gitmek istememesi cok normal??? ben jeremiah'i da hic anlamiyorum bu konuda. ben olsam onu hic uzmezdim falan diye geziyor ve TAMAM, OLABİLİR ama kardesin abi sen anlayamiyor musun onun uzuntusunu nasil yasadigini? ama zaten sorun bu, anlayamiyor. bi de balo gunu belly'nin conrad'den kendisi ayrilip sirf mutsuzdu diye ben ayrilmasam o ayrilacakti diye dusunerekten herkese o ayrildi demesi? okumadiysaniz ve bu ne demek aq diye dusunuyorsaniz, ben okudum ama evet ben de ayni sizin gibi dusunuyorum.
o degil de belki once diziyi izledigim icindir ama, ben taylor'i cok seviyorum ve kitaptaki temsil edilme sekli beni cok rahatsiz etti. taylor'i sirf biraz asiri bir kiz diye bize kotu gostermeye calisiyorlar, ki kotu gosteren de belly, birinci agizdan cunku kitap ve taylor sozde "en yakin arkadasi" ve taylor sozde "mal ve orspu" ama belly'nin taylorin tirnagi olabilmek icin bes firin ekmek yemesi lazim gercekten. tamam ozellikle birinci kitaptaki durusu biraz fazla oynakti ama ONUN DURUSU BELLİ EN AZİNDAN BE. belly uc seri boyunca onun bes sayfa oldugundan COK DAHA oynak ve sen oynaksin desek kabul etmez, taylor eder en azindan. yaptiginin arkasinda dur mal. taylor (alkis emojisi ve kalpler koyuyorum ama hala buraya emoji konulmuyor olabilir idk)
bi de isin en kotu yani, uc kitap da bosunaydi yani. boyle bi seriye yazabilecegi en skmsonik son. tamam belki degil, belki kabul edilebilir bir son ama yazilis sekli cok kotu, cok aceleye getirilmis ve her noktasi bokumsu yapmis bu sonu. bi bakiyoruz belly ve jeremiah gelinlik ve "damatlik"(GOTUMLE GULDUM kargo sort gibi komedi bi sey)"lariyla karsi karsiya konusuyor/tartisiyor, sonra bir bakiyoruz yillar sonraya gecmisiz bellynin conradla osuruk cheesy boktan dugunundeyiz BAGİRTMA AQ ben bunun icin mi bilmem kac saat gavin ve chris'in sesine katlandim. basima agrilar girdi. neyse oyle yani.