Pierre Franckh – Rezonans Kanunu (Kendime Notlar)
2025 12. kitabı
Bu kitap bilimsel bir eser değil, onu baştan söyleyeyim. Ama okurken düşündüğüm şu oldu: “Güzel düşünmenin kime ne zararı var?” Pierre Franckh’ın anlattıkları, daha çok spiritüel bir zemine dayanıyor. Evrenle, frekansla, niyetle ilgili şeyleri bilimsel olarak ispatlamak zor ama yine de insana iyi geliyor. Kitabın temel mesajı şu: Ne düşünüyorsan, neye odaklanıyorsan, onu hayatına çekersin. Her şey titreşimden ibaret ve biz de bu titreşimlere göre rezonansa giriyoruz. Pozitif düşünce pozitif olayları, negatif düşünce de olumsuzlukları çağırıyor diyor. Belki kulağa biraz Pollyanna gibi geliyor ama bir yandan da kendime şunu sordum: Sürekli kötü düşünmek, en kötü ihtimalleri kurmak bana ne kazandırdı? Pek bir şey değil. Yaşadığımız çağda haberler kötü, diziler kötü, filmler hatta kitaplar bile bazen… O zaman neden güzel düşünmeyi denemeyeyim? Kitap, “Evren hayır kelimesini anlamaz” gibi iddialarla geliyor. Yani “borçsuz olmak istiyorum” demek yerine “bolluk içindeyim” demeyi öneriyor. Bu noktada dili nasıl kullandığımızın bile bilinçaltımızı nasıl etkilediğini hatırlatıyor. Gerçekten istediklerimize odaklanmamız gerektiğini söylüyor, kaçındıklarımıza değil. Evet, bilimsel bir temele dayanmıyor. Deney, veri, kanıt gibi şeyler bu kitapta yok. Ama yine de bazı şeyleri sorgulamama sebep oldu: Ne kadar bilinçli düşünüyorum? Gün içinde zihnimde dönen tekrarlar ne kadar destekleyici? Ve gerçekten, olumlu düşününce enerjim değişiyor mu? Kendime hatırlatmalar: • “Olmasın” değil, “olsun” diyerek düşün. • Zihinsel tekrarlar ve olumlu iç konuşma ruh halimi etkiliyor. • Bilimsel olmayabilir ama denemekten zarar gelmez. • Gerçekten ne istediğimi belirlemeden evrenin anlamasını bekleme. • Olumlu düşüncenin somut sonucu olmasa bile, iyi hissettiriyor. Bu bile yeterli. Sonuç olarak, Rezonans Kanunu büyük iddialar taşıyan ama yumuşak bir dille anlatılmış, motive edici bir kitap. Bilimsel olarak sorgulamak isteyenler için çok bir şey sunmuyor ama ruhu beslemek isteyenler için sade bir hatırlatma: Düşüncelerimizin yönü, iç dünyamızın havasını belirliyor. Rezonans Kanunu
Rezonans KanunuPierre Franckh · Koridor Yayıncılık · 202525,9bin okunma