Melekler Ters Çalım Yemez
Kitap benim okumayı tercih edeceğim türde değil fakat bu türü sevenler için önerebileceğim bir kitap. Kitap ilk başta müjde parası adlı bir hikayeyle başlıyıp bu hikayeye bağlı şekilde kısa kısa hikayeler içeriyor. Tamamen şanlıspor adlı bir spor kulübünun ayrı ayrı oyuncuları ve başkanı gibi hepsinin ayrı hayat hikayesini barındırıyor. İlk başta Halil Yusuf adlı iyi yürekli birini tanıtıp diğer insanlae tarafından bir insanın bile hayatlarındaki yerine dokunuyor. Kitapta hoşuma gitmeyen yerler olduğu gibi hoşuma giden yerler de oldu bazı sevdiğim yerleri yazmak istiyorum. "Fakat bütün hayal kırıklıkları, aslında neyi bulduğunu bilmemekle başlar." Bu kısımda bir şeyi tam bilemeden bir mutluluğun hayal kırıklığına dönüşme ihtimalinin fazlalığından bahseder. "Her an herkesten her şey beklenir." Bu sözü gerçekten yaşadığım ve haklı bulduğum için altını çizmiştim. Gerçekten kimseye güvenilmez. Diğer bir yerde " Bizim mahalleden Rüstem Emmi kırk yıllık karısı öldüğünde ağlayıp zırlamıştı. Başka bir kadınla evlenmem demiş, büyük yeminler etmişti. Karısı öldükten beş ay sonra evleniverdi." Bu kısmı okuduğumda sadece üzülmeme yol açtı artık insanların sözlerine bile güvenilmeyecek vefasız bir Dünyada yaşıyor olmak bunun bu kadar gözler önünde olması sadece üzdü. En sevdiğim hikayeye gelicek olursak "keşke liginde son maç" kesinlikle bayıldığım bir hikaye oldu bi o kadar üzücü sonu bir o kadar mutluydu insanın sevgi uğruna neleri gözden çıkarabileceğini aşkın nası gözü kör ettiğini anlatıyor ve kızın keşke daha önce gelseydin gibi sitem ettiği kısım beni derinden etkiledi çünkü biliyorum bende bir şeyler olmadan önce o kişi gelseydi o kişiyle mutlu olunacaktı bazen insan sadece hiçbir şey yaşanmasaydı da ilk sevgimi sana verseydim gibi keşkeler çekiyor keşke bende bunu anlamasaydım. Son olarak "Zidane İki" hikayesindeki Şerafettin'in halasının oğlunun bakış açısı beni de düşündürmeye sevk etti ne kadar çabalasa da insan hayattan ümidi kestikten sonra ne yaparsa yapsın sonuca etki edemediğini kabullendikten sonra gerçekten insan neden yaşasın nasıl yaşabilsin sadece etki edemeden kendi hayatını seyirci gibi izleyeni öyle biri olmadan anlayamaz insan sonunda kendisini asması tahmin ettiğim bir sonuç olmuş ve bi o kadar da haklı. Kısaca kitap farklı bakış açılarına ev sahipliği yapıyor bu sebeple çoğu kişinin en az bir tane bile sevdiği hikaye olacağını düşünüyorum. Yazarın anlatış biçimi ve hikaye seçimleri güzeldi.