Yalan,ateş gibi iki yönlüydu. Nasıl ateşin hem yakacak hem de ısıtacak gücü varsa yalanın da sizi koruyacak ve yok edecek gücü vardı. Döngü hassastır .sınır çizgisi inceydi."
Satranç oynamak akıllı işidir akıllını kullanan oyunu kazanır yaptığın tek bir hata ise Şah Mat olmana sebep olur. Santraç oynarken rakibin yüzüne değil hamlelerini takip etmek için tahtaya bakmak gerekiyordur.
Bengi Elem ve Narbekov ailesinden hayatta kalan herkesin bildiği adıyla Hedeon intikam almak için Elemin kendini açığa çıkartacağı gece bir araya gelirler.İkisi de birbirine güvenmiyor,inanmiyor ama birlikte yol almalarından Başka çareleri yoktur. Hepimizin bildiği gibi Güven denilen Duygu İncecik bir pamuk ipliğidir. Bu Pamuk ipliğine bağlı birliktelik de Elem ve Narbekov birlikte yol almamak ne kadar kolay olabilir. Elem kafasındaki Soru işaretlerini ve soruları giderebilmek için Narbekov soru yağmuruna tutar ama Narbekov sorulara cevap vermeden kafasının içinde 3 günün bile planını hazırlamıştı. O asla plansız yola çıkmaz.Sessiz ve görünmezdir.Ona herkes Nemea aslani diyordu.
Senelerdir hüküm sürmeyi başaran ve kurallarında hiçbir sarsılma olmayan bir örgüt...Bu örgütte öyle kurallar var ki Leo'ya baş kaldırıp başarılı olan ķişi yeni Leo olur ve soy ondan devam eder.Bu örgüt öyle büyük bir örgüt ki ihanet edenler veya kural ihlali yapanlar damgalaniyor.Bu örgütü yöneten aslanlar ve onlara sadakat yemini etmiş insanlar bu insanların en başında gelen Pençeler ...Aslanlar o kadar güçlü ve sarsilmazdir ki içerisinde olmayan kimsenin gücü onları çökertmeye yetmez.
Elem ve Narbekov ailelerinin hayatta kalan son fertleridir.Hedeon Narbekov iyi bir avcıydı,kendi ayağına değil avının kalbine sıkardi.Girdikleri dünya kendiniz olduğunuz an Ölüme terk edildikleri bir yerdi. Güç oyunlarının birbirine kırıp geçmenin öldürmenin ,yok etmenin bu kadar basit olmadığını bu iki kişi herkese ilan etmeye karar verir .Oysa geçmişleri bu iki kişiyi birbirine bağlıyordu okuduğumuz hikayede biraz Geçmiş biraz şimdiki zaman ile birlikte ilerliyor olayların ikinci kitapta daha çok kızışacağını tahmin ediyorum ve olayları okumak için sabırsızlanıyorum.