···Okunma: 08 Nisan 2025 13:10 Zeynep Sey | Aşık Olma Korkusu
“Kimseye güvenmiyorum. Böylelikle hayal kırıklığına da uğramamış oluyorum.”
🪻Elisa, hayatını sahnelerin ışığında yaşamış fakat iç dünyasında gölgelerle savaşan bir kadın. Filofobi nedeniyle hayatına kimseyi gerçekten dahil edememiş olması, onu bir tür yalnızlığa hapsediyor. Han ise, Elisa’nın bu karanlık dünyasına bir ışık gibi giriyor. Onun sakinliği, gücü ve derinliği, Elisa’nın korkularını sorgulamasına neden oluyor. Aralarındaki ilişki, klişelerden uzak. Çünkü Han, Elisa’yı kurtaran bir kahramandan çok, onun yanında duran bir yol arkadaşı. Bu bağ, aşkın bir kurtarıcı değil, ortak bir iyileşme süreci olduğunu gösteriyor.
Elisa’nın hikayesini okuduktan sonra aklımda en çok kalan şey, korkunun bizi nasıl kontrol altına alabildiği ve hayatımızda ne kadar büyük engeller oluşturabildiği oldu. Elisa’nın filofobisi, aşkı sadece bir duygusal bağ olarak değil, aynı zamanda bir tehdit olarak algılamasını çok etkileyici bir şekilde gözler önüne seriyor. Han’ın, Elisa’yı fiziksel bir saldırıdan kurtarmasının yanı sıra, onun duygusal dünyasında da bir dönüm noktası yaratması beni derinden etkiledi. Han ve Elisa’nın karşılıklı etkileşimi, yalnızca aşk değil, aynı zamanda güven, cesaret ve kabullenme üzerine düşündürttü.
Birbirlerinden tamamen farklı hayatlara ve geçmişlere sahip bu iki karakterin yollarının kesişmesi, hem beklenmedik hem de inanılmaz derecede doğal ve güzel hissettiriyor okurken.
Han’ın kokulara olan hassasiyeti, Elisa’nın çiçeklere olan sevgisi gibi detaylar hikayeye ayrı bir güzellik ve anlam katıyor.
Ben yazarın kalemini seviyorum. Bu eserini de heyecanla okudum. İkili arasındaki bağı çok güzel bir şekilde aktarmış bizlere. Okurken sanki onların arkadaşısınız da her anlarına tanıklık ediyormuşsunuz havası alıyorsunuz. Her sayfayı keyifle çevirdim, sonu ise çok heyecanlı ve güzel bir yerde bitti. Devam kitabını çok merak ediyorum ve sabırsızlıkla bekliyorum.