Soruyorum...
1-Cilt sayısı verecek kadar acaba bu eserleri okudunuz, idrâk ettiniz ve reddiye yapacak kadar ilme ulaştınız mı? 2-Listeye bakınca hepsinin ortak özelliğinin tasavvuf ehli olması tevafuk(!) ya da tesadüf mü? 3- Acaba siz eserlere değil de TASAVVUF’UN kendisine mi karşısınız? 4- Alıntılara gelince Google’dan kopyalanıp yapıştırılmış olabilir mi? Mesela bu siteden olabilir mi? Örnek Risale-i Nur alıntısı için (yeniasya.com.tr/abdulbaki-cimic...) -Ruhul Furkan dediğiniz alıntı “Her Anneye Lazım” isimli kitaptan alıntı olabilir mi? 5-Bu eserler Tasavvuf ehli insanların eserleri Tasavvuf’un kendisi ise tavsiyedir. Şer’i hükümler değildir. Farz edelim yanlış bile olsa Kur’an ve Sünneti yaşamaya engel midir? 6-Peki bu kadar reddiye yapacak ilme ulaştıysanız, başta üstadınız Ebu Hanzala olmak üzere, Allah’ın zamandan ve mekândan münezzeh midir değil midir? Semâ da mıdır? Gökte midir? Arş, kürsü vs. mevzularını çözebildiniz mi?
Gönderi kullanım dışı
··
979 Gösterim
6 Yorum
Lütfen giriş yapınız.
Allah hayrınızı kabul etsin 👍🏻
Fikir İşçisi
Gönderi Sahibi
Allah bizi ismi geçen dostlarıyla cennette buluştursun inşaAllah.
Tasavvufu maalesef çoğu kişi anlamıyor hocam. Sosyal medyada sığ bir bakış açısı ile inanılmaz dile alınmaz hakaret ve iftiralar var ki ben zikredemem dahi. Dil uzattıkları zatları bizler anlayamayız oysaki. Onlar kimisi Allah dostu kimisi evliya kimisi alim kimisi ermiş daha da gider… Demem o ki insan haddine boyuna ilmine göre söz etmelidir. Yani bu büyük eserleri yazıp da okunmamalı deme cüretini nereden alabiliyorlar, anlamak güç. Tasavvufu anlamıyor olabilirsin normal sıradan müslümanlığını yap geç, ama neden böyle uğraşma ihtiyacı hissedip de yok öyle bir din yok öyle müslümanlık yok deme cüretini elde ediyorsun. Allah ıslah etsin böyle tipleri. Daha çok mevzu var bu konudan da söz çok uzar. Son yazdığınız kısma girsek özellikle.
Cemaatlere, Allah dostlarına iftira atmaktan başka birşey değil hakikaten 🤦🏻‍♀️ Kaleminize sağlık çok güzel izah olmuş ✨🌿
Fikir İşçisi
Gönderi Sahibi
Malesef haklısınız. Teşekkür ederim.
Teşekkürler hocam paylaşım için maalesef ehli sünnet düşmanlığı diyorum
Fikir İşçisi
Gönderi Sahibi
Evet hocam aslında tarif ettiniz. Bir inanç ki; sadece tekfire dayalı. Sadece ehl-i sünnet ve tasavvuf düşmanlığı. Bir inanç düşünün sadece nefret ibaret. Din yaşamak içindir. Nefret yüklenmek için değil.
Hocam Allah razı olsun. Bunun bence tek izahatı Kur’ân’ı Kerîm ve sünnetin arkasına sığınıp, tasavvufun kuşatıcılığını idrak edemeyen körelmiş bir akıl ve dumura uğramış bir kalp.
Fikir İşçisi
Gönderi Sahibi
Kenan Âmin hocam bilmukabele. Sığındıkları değil de kendilerine kalkan yaptıkları, Kur’an’dan cımbızladıkları bir kaç ayet desek daha doğru olur.
Reklam
Fikir İşçisi
Gönderi Sahibi
Mutlu ŞAHİN Çok haklısınız hocam. Daha o yazılan eserleri bırakın okunmaz demeyi, okuyup anlamak için bile kapasite lazım. Donanım, bilgi birikim lazım. Risale-i Nur’u kim okuyup da tercümesiz anlayabiliyor. Mesnevî’yi anlamak için bilgi de yetmez, hâl bilmek, aşk bilmek gerekir. Dediğiniz gibi tüm bunlardan önce HÂD bilmek gerekir. Çok güzel dediniz “Dinini yaşa geç” diyerek. Seni neden bu kadar rahatsız ediyor ve tüm enerjini motivasyonunu bunlardan alıyorsun. Sana göre yanlış ya da bidat neyse.. Neden bu kadar seni ilgilendiriyor dua et o insanlara eğer samimiysen. Çünkü hocam inançlarının tüm merkezinde bu nefret var. İlham kaynakları bu. Siz iyi niyetli olarak ifade ettiniz anlamıyorlar diye ama bence anlamamazlıktan değil bu. Çünkü anlamayan insan merak eder, öğrenmek ister ona uymasa bile yargılasa bile araştırır. Ama bırakın araştırmayı okumuyorlar bile. Belirli başlı hazır kalıp metinleri ezberleyip tekrar ediyorlar. Dediğiniz gibi uzar gider vesselâm..