Japon game of thrones olma ihtimali varken japon Ertuğrul gazi diriliş olan james clavell romanıdır.
şu olay örüntüsünü ve karakterleri osman pamukoğlu'na versen james clavell çapsızından çok daha iyi yazardı.
kitaba büyük bir hevesle başladım. john blackthorne ve mürettebatı arasındaki gerilim, çıkar çatışması ilgimi çekiyordu. kitabın yüzüncü sayfasından sonra bu da gitti.
bu kadar kötü bir anlatım olamaz. ne karakterlerin derinine giriyor, karakterlerin ne düşündüklerini bile ucundan veriyor. kitabın neredeyse tamamı dışarıdan 3. gözle anlatılmış ve karakterlere girmemize izin verilmemiş. pardon yanlış oldu. izin vermemek de bir yetenek ister. bu james clavell iş bilmezi karakterlerin içine girmemizi becerememiş.
kitaptaki herkes 'herhangi bir adam' gibi takılıyordu.
game of thrones gibi karakter karakter anlatsa ortaya bambaşka bir eser çıkarmış. insanların hırsı var ama hırsın altı, motivasyonu verilmemiş.
john blackthorne'un bile içine giremedik. 770 sayfa okudum. en kötü ikinci cilde geçmeden olayları belli bir yere getirirsin değil mi. o da yok. kitap sik gibi ortada bıraktı.
bu saatten sonra james clavell okumam. giderim dizisini izlerim. diziyi Hamdi alkan çekse bile eminim bu james clavell dangozundan daha iyi aktarmıştır.