Kitabın ilk sayfasını okuduktan sonra bırakamadım desem abartmış olmam. Victoria Williamson’ın kaleme aldığı bu kitap, sadece bir çocuk kitabı değil aslında hepimize farklılıklarımızla barışık olmayı hatırlatan bir yolculuk.
Kitap iki çocuğun gözünden anlatılıyor: Jamie ve Elin. Jamie, DEHB’li (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu) bir çocuk; zeki ama dikkatini toplamakta zorlanıyor, aklı hep bambaşka yerlerde. Elin ise tam tersi düzenli, mükemmeliyetçi ve kontrolü elden bırakmak istemeyen biri. Bir gün yolları kesişiyor ve her şey değişmeye başlıyor.
İkisini aynı evde düşününce kaos kaçınılmaz gibi görünüyor ama işte kitabın güzelliği burada başlıyor; birbirlerine alışmaları, önyargılarını kırmaları ve aslında her insanın içinde bir parça "kelebek" olduğunu fark etmeleri…
Bu kitap, çocuklara olduğu kadar biz yetişkinlere de hitap ediyor. Özellikle DEHB’li çocukları olan aileler veya eğitimciler için harika bir bakış açısı sunuyor. Ama en çok da şu mesajı veriyor; “Farklı olmak kötü değil, bazen sadece bakış açımızı değiştirmemiz gerekiyor.”
"Belki normal ya da mükemmel diye bir şey yoktur ve belki de mutlu sonlar farklı şekillerde de olur."