savunma hakkı olmadan adalet olmaz.
2025 17. kitabı
Ünlü İngiliz ağır ceza avukatı William Clegg QC'nin mesleki hayatına başlamasını yükselişini QC ünvanını alışını [ "Kraliçe’nin Avukatı" İngiltere hukuk sisteminde belli bir mesleki kıdeme erişen avukatlara verilen ünvandır] İlginç davalarına ilişkin tecrübelerini aktardığı kitap hukukçulara hukuk öğrencilerine kriminoloji sosyoloji ceza hukuku ile ilgilenenlere yeni ufuklar açıyor. Bir hukuk kitabından öte, insan doğasının karanlık yönlerine, adaletin karmaşıklığına bir savunma avukatının zorlu dünyasına dokunan sürükleyici bir okuma deneyimi sunuyor William Clegg QC'nin deneyimleri ve içgörüleri ceza hukuku sisteminin işleyişi hakkında benzersiz bir bakış açısı kazandırıyor. Clegg, savunma avukatlığının karmaşık ve çoğu zaman yanlış anlaşılan dünyasına ışık tutuyor Ürkütücü davaların perde arkasını anlatırken hukukun inceliklerini, jürinin psikolojisini adaletin kırılganlığını gözler önüne seriyor. Kitap sadece ünlü davaların bir özeti değil aynı zamanda bir avukatın zihnine ve karşılaştığı etik ikilemlere de geniş bir bakış açısı sunarak savunma avukatının adil yargılanma sürecindeki kritik rolünü göstermekte. Tüm hukukseverlere keyifli okumalar. . William Clegg
Kraliçenin AvukatıWilliam Clegg · Lyke Kitap Yayınları · 201946 okunma