2025 33. kitabı
Kader, seçimler, geleceği oluşturan geçmişte atılan adımlar üzerine, tarihle iç içe geçerek oluşturulan kurguda en çok dikkatimi çeken nokta şu oldu: Evet, tarih tekrarlardan ibaret. Fakat düşününce asıl tekrar edenin kötülük üzerine kurulan düzen olduğunu görüyoruz. İnsan var oldukça, değerler, maneviyat tekrarını kaybederken; hırs ve güç zannedilen kavramlar ilerlemeye devam ediyor. Yine de her zaman iyilik ve adalet için çırpınan birileri var ve hep var olacak. Dünyanın dengesi bu... Yazar bizi, Galata'da insanların yaşam halılarını dokuyan üç kız kardeş; Hayat, Kader ve Sonver ile tanıştırıyor. Hayat insanların doğum vaktini, Kader nasıl sınanacaklarını, Sonver ise ölüm anını belirliyor. Peki bu üç kız kardeş her şeyi belirliyorsa bizim seçim yapma özgürlüğümüz var mı? Karakterler arasındaki diyaloglar ve iki zamanlı ilerleyen kurguyla, hayatın anlamını içeren bu sorunun cevabı ile ilgili özgün bakış açıları sunuluyor okura. Yazarın anlatımı çok güzel. Tarihi dokuyu da hissediyoruz, toplumsal sorunların değişmeyen tekrarını da. Tempo hiç düşmüyor, karakterlerle bağ kuruluyor ve sayfalar akıp gidiyor. Keyifle okudum, tavsiyemdir.
Kaderin Üç DokumacısıYonca Eldener · Remzi Kitabevi · 2025169 okunma