"Belki de, kader, kitabın son sayfasını henüz yazmamıştır."
Kadir Akel kaleminden Arasat Hesap Günü
Bu kitapta başkarakterimiz Barlas'ın hikayesine ortak oluyoruz..
Barlas kim mi?
Zengin bir Fabrikatör olan Barlas, vicdanını rafa kaldırmış, gecesi gündüzü para kazanma hırsı ile kaplanmış bir adam. Gitgide zenginleşiyor, zenginleştikçe işçilerin maaşını kıstıkça kısıyor birikimlerine birikim katıyor. Zenginliği arttıkça kibri de artan biri haline dönüşüyor.
Bir gün Barlas yardımcısı ile Mısır'a iş görüşmesine gider. Daha önce parasını ödemediği ve zor durumda bıraktığı Nedim ondan intikam almak için Mısır'da Barlas ve yardımcısını kaçırtır. Hiç kimsenin olmadığı bir çölde bir kulübede aç ve susuz ölüme terk edilir. Önce yardımcısı yanında ölür. Artık Barlas içinde kaçınılmaz son gelmiştir. Barlas’ın ahirete yolculuğu bu kulübede başlar.
Ölüm anından, kıyametin kopuşuna, mahşer meydanındaki hesaba kadar her şey ustaca kurgulanmış.
Mahşeri gören Barlas tekrar dünyaya dönünce acaba nasıl bir yaşantı içerisinde olacak?
Arasat Hesap Günü romanı, ölümün ötesine, ahiret yolculuğuna ve hesap gününe doğru derin bir manevi serüvene çıkaran etkileyici bir eser.
Kitabı okurken kendimi zaman zaman Barlas’ın yerine koymaktan kaçınamadım..
Her İnsan merak eder ahirette ne olacağını. Günlük yaşamın aniden son bulup ölüm ile başlayan hesap sürecinin nasıl olduğunu...
Herkese aynı etkiyi bırakacak bir kitap olduğunu düşünüyorum.