Kürşad Berkkan / Apoletsiz Orduların Bilinmeyen Mücadelesi İstihbarat Savaşları.
Börü Budun - Bacıyan-ı Rum - Karakol - Yıldız İstihbarat - Teşkilat-ı Mahsusa - MİT - MOSSAD - CIA - KGB - MI6 - BND - SAVAK.
Kürşad Berkkan, 1981 İstanbul doğumlu. Aslen Sivas/Şarkışla Arıklar köyünden. İş Dünyası gazetesi'nde haber editörü olarak mesleki hayatına adım attı. Uluslararası sektörel dergi olan Stainless Steel isimli dergi de uzun yıllar haber müdürü olarak görev yaptı.
Daha sonra öğrenim hayatına devam etmek için Pakistan’a giden Kurşad Berkkan, burada İslam Hukuku üzerine eğitim gördü ve Pakistan İslam Enstitüsü İbn-Haldun Kampüsü'nde öğrenim hayatını sürdürdü. Pakistan'da aynı zamanda Suudi Arabistan'ın tanınmış havas hocalarından olan Ebu El Kasımi'den Havvas eğitimi aldı.
Türkiye'ye döndükten sonra Radyo Hareket isimli radyonun genel yayın yönetmenliği görevini yürüttü, program hazırlayıp, sundu.
Türkçe karşılığı bilgi alışverişi olarak kabul edilebilecek istihbarat kelimesi, her dönem devletlerin, kurum ve kuruluşların dikkatini çekmiştir. Ülkelerin birbirlerine yönelik olarak ekonomik, siyasi ve askeri konularda plan ve faaliyetlerinin önceden tespit edilmesi, önemli bir değerdir. Günümüzde özellikle terör sorununun, ülkelerin asıl mesele haline gelmesi, terör örgütlerine karşı yapılan faaliyetler arasında istihbarat çalışmalarına daha fazla önem verilmesini göstermiştir. Istihbarat teşkilatının görevi; planlama, toplama, işleme, çözümleme, üretim ve dağıtım tekniklerini kullanarak, devlet adamlarına karmaşık durum ve konuların kavranmasını sağlayacak uygun ve güvenilir bilgileri vermektir. Istihbarat Kurumları Milli Güvenlik ile ilgili alanlarda çözümlemeler sunar, muhtemel krizler hakkında erken uyarı sağlar, mevcut ve muhtemel rakiplerinin niyetlerini ayırt ederler. Bunun yanında milli savunmanın planlanması ve askeri harekatlar hakkında, bilgilendirme yaparak, devletin çıkarlarını korumak için örtülü faaliyetlerde bulunurlar.
Istihbarat kurumlarının yapmış olduğu bu faaliyetler, devlet yönetimine katkı sağlarken, devletine hizmet etmek isteyenlerin de hep dikkatini çekmiştir. Ülkemizde yapılan bir ankette, MİT de çalışmak ister misiniz sorusuna %83 gibi büyük bir çoğunluğun, Evet oyu kullanması bunun en güzel işaretidir. Örtülü istihbarat savaşlarının çok yaygın olduğu günümüzde, konu ile ilgili yazılan kitaplarda okuyucu bulmaktadır.
Yazar herhangi bir istihbarat kurumunda görev almamıştır, kitabı bir araştırma -inceleme eseri olarak ortaya koymuştur. Özellikle Türk tarihindeki istihbarat teşkilatları ile ilgili çalışma yaparak, çağdaş devletlerin istihbarat birimleri ile ilgili bilgi vermektedir. Kapağında Süleyman Askeri, Abdullah Çatlı, Yeşil ve diğer ülke istihbarat elemanlarının fotoğraflarının ve amblerinin bulunması dikkat çekici olsa da, açık kaynaklardan toplanan bilgiler dolayısıyla çok da dikkat çekecek bir eser değildir.
#Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.