2018 26. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2018 23:02
İnsanın kendi başından geçtiği bir olayı kendisinin kaleme alarak yazmasından daha güzel bir şey yoktur. Çünkü bütün ayrıntılara ve bütün duygulara sahipsinizdir. İşte bu eser de insanı dış dünyadan alıp kendi duygularıyla içine alan, oldukça akıcı bir eser. İlk okumaya başladığımda ne lanet şeyler anlatıyor bu adam diye şikayetçi olmadım değil. Ama okudukça başlarda anlatılan onca kötülüğün bedelini fazlasıyla ödenerek olgunluk getirici bir iyiliğe dönüştüğünü görüyorsunuz. Bu tarz olup bizzat yaşam hikayelerini anlatan kitaplardan geri kalmayın derim. Çünkü ordaki insanlar yaşanmış onca sorunla bir şekilde başa çıkmış ve hayatını tekrardan geri kazanmışlardir. Ve insan okudukça kendi hayatından da izler görüp kendisine ders çıkartabilir. Okunması oldukça akıcıdır ve kesinlikle tavsiye ediyorum. Herkese iyi okumalar....
Otomatik PortakalAnthony Burgess · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2009112,9bin okunma
Yok estağfurullah sizi kotulemek yahut yanlış yapıyorsunuz demek haddime değildir. Eğer İş bankasından okuyorsaniz arka taraftan yazarın hayat hikayesini okumanızı isterim. Benim çok hoşuma gitmişti. Yazara 1 yıl içerisinde olecegi söyleniyor ve yazar bu sürede 5-6 kitap yazıyor. Hayran olunacak bir davranış bence. Bizim 1 yilimiz olsa ne yaparız acaba... Dedigim gibi dediğiniz gibi yazarın hayat hikayesi değil bence :) Bilen birileri varsa söyler umarım ikimiz de öğrenmiş oluruz.
Sorun yok Ömerim, fikrini dile getirdiğin de teşekkür ederim:)
Kusura bakmayın efendim ama Otomatik Portakal Distopya kitabı olarak geçer. Anladığım kadarıyla Anthony Burgess böyle bir yaşam hikayesine sahip değildir. Böyle bir hikaye de yoktur yaşanmış. Ama yanilabilirim bu konuda. Gerçekten eminseniz lütfen aydinlatin beni çok memnun kalırım :)
O konuda bir bilgim yok dostum. Ama ben söylediklerimi kitabın yazılış şekline yani Kahraman bakış açısıyla yazıldığına bakarak söyledim. Ha yazar yaşamıştır, veyahut başkasının hikayesini anlatmıştır onu bilemem. Bence önemli de değil. Çünkü her şeyi kendi başından geçmiş gibi anlatmışsa olayın kimin başından geçtiğini sorgulamaya gerek kalmıyor, ben öyle anladım öyle yazdım napabilirim:))
merhaba bu tarz yeraltı edebiyatı argo tarz seviyorsan "namus namına tutuklusun." kitabını öneririm profilimde inceleme ve alıntılar mevcuttur :)
Ben de distopik eser diye biliyorum, başından geçen bir olay olduğunu düşündüren nedir, merak ettim? ... Kitabın başı itibariyle, üsluba alışmak ve olaylara girmek çok zor ama kitabın ortasından itibaren müthiş bir akıcılık var, suç ve sistemli 'iyilestirme' hakkında çok önemli tespitler var, klasik bir distopya da değil ama göründüğünden daha derin