2025 23. kitabı
Herkese merhabalar, nasılsınız, kitap tutkunları? Bugün sizlere öyle bir eserle geldim ki anlatamam. Telemak Kitap yayınlarından çıkan #effibriest kitabı ile karşınızdayım. Romanı okurken hiç bitmesini istemedim. 19. yüzyıl edebiyatının önemli eserlerinden biri olan Effi Briest insan ruhunun derinliklerine inen, toplumun sert kurallarıyla özgürlüğün arasındaki çatışmayı ele alan etkileyici bu roman. Genç ve neşeli bir kadın olan, Effi, ailesinin isteğiyle kendisinden yaşça büyük, soğuk ve disiplinli bir devlet memuru olan, Kaymakam ile evlenir. Ancak bu evlilik, Effi için umduğu gibi bir mutluluk getirmez. Yalnızlık ve sevgisizlik içerisinde sıkışan Effi, yasak bir ilişki yaşamaya başlar. Ancak bu ilişki ortaya çıktığında, Effi'nin hayatı trajik bir şekilde değişir. Roman, dönemin toplumsal kurallarını, ahlak anlayışını ve bireysel özgürlük kavramını derinlemesine sunup, biz okuyuculara güçlü mesajlar veriyor. Effi'nin hikayesi, bireysel arzular ile toplumsal beklentiler arasındaki çatışmayı gözler önüne sererken hem düşündürücü hem de trajik bir yolculuğa çıkarıyor. Gerçek bir yaşamdan ilham alan bir hikâye okudum. Evlendirilmek zorunda bırakılan genç bir kızın hayatını konu alıyor olması ve bu nedenle kız çocuğu olan her ebeveyn'in dikkatle üzerinde düşünmesi gereken bir meseleye ışık tutuyor. Bu eserin filmi de varmış en yakın zamanda muhakkak izlemek istiyorum. 19. yüzyıl edebiyatının bu unutulmaz klasiğini, sade anlatımı ve insan ruhunu etkileyen eseri sizlere kesinlikle öneriyorum. Geçmişin atmosferini günümüz okuyucusuna ustalıkla taşıyan bu kitap, kütüphanenizde hak ettiği yeri almalı
Effi BriestTheodor Fontane · Telemak Kitap · 2024168 okunma