···Okunma: 12 Nisan 2025 14:51 “Cinayet Şirketi” (The Assassination Bureau, Ltd.) Jack London’ın tam anlamıyla tek başına yazdığı bir kitap değil; aslında bu kitap, Jack London’ın fikrini oluşturup iskeletini yazdığı ama tamamlayamadığı bir projeydi. Ölümünden sonra Amerikalı gazeteci Robert L. Fish tarafından tamamlandı ve 1963’te yayımlandı. Bu yüzden hem Jack London’ın üslubunu hem de Fish’in tamamlayıcı tarzını taşıyor.
Suikastları sadece “hak eden” kişilere yapan bir organizasyon! Ancak romanın ortalarına doğru bu güçlü fikir biraz yüzeysel işlenmiş hissi verebilir. Fish’in tamamlamasından kaynaklı olarak bazı bölümlerde anlatım dengesizliği var; Jack London’ın daha derinlikli karakter analizlerini arayanlar için yüzeysel kalabilir. Daha önce Martin Eden kitabını okuyan kişiler karakter analizinin özellikle yüzeysel olduğunu hissedebilir.
Kitabın özet konusu; Gizli bir suikast örgütü kurup bu örgütün hedeflerini ahlaki doğrulara göre seçmek ve bunun içinde gelişen zincirleme olay örgüleri şeklinde özetlenebilir.