2025 43. kitabı
Okunma: 13 Nisan 2025 23:16
Önce Apple TV de dizisini izlemiştim. Sonra kitabını okumaya karar vermiştim iyi ki de okumuşum. Kitabın uzun olması göz korkutmamalı oldukça akıcı. Kitap 1910’ lu yıllarda Japonya'nın Kore’yi işgalinin olduğu dönemden 1990 yılına kadar olan dönemde Koreli bir ailenin hikayesi. Aşk, ayrımcılık, yoksulluk, ırkçılık, çaresizlik ve yozlaşma. Kitapta sevdiğim şeylerden biri de olayları tek bir kişi üzerinden değil de yan karakterler üzerinden anlatması. Okurken bir şeyler öğreten kitapları seviyorum ben ya. Noa’nın kız arkadaşı tarafından uğradığı pozitif ayrımcılığın insanı rahatsız edebileceğinin gösterilmesini sevdim. Çünkü ayrımcılığın sadece kötü sözle ya da davranışla olmayacağını gösteren bir örnek. Spoiler Sanırım en üzüldüğüm kısımlardan biri Noa’nın intihar etmesiydi ama beklediğim bir şeydi. Çünkü kendisiyle savaşı bitmedi. En azından gerçekleri öğrendikten sonra kaçınca bir huzura kavuşur falan demiştim sağ olsunlar orda da buldular. Sunja’nın Hansu hayatına girdiğinden beri çekmediği dert kalmadı yani. Bir düş kızın yakasından ama nerde. Ama Sunja boşuna dememiş yani “Sen tanıdığım en kötü adamsın, çünkü istediğini elde edene kadar vazgeçmiyorsun.” Tam olarak gerçek hayatta karşımıza çıkınca kaçmamız gerekenlerden. Neyse kitap okunmaya değer. Gayet akıcı ve sıkmıyor. Dizisini izlemek isteyenlere de geçmiş ve gelecek paralel ilerliyor bilginize. Ayrıca değerinin anlaşılmadığını düşünüyorum umarım 3.sezonu gelir.
PachinkoMin Jin Lee · Grand Central Publishing · 2017540 okunma