Özgürlük hak edilen bir ödüldür...
2025 3. kitabı
Söz edilmiş üç değişim etkeni olan azınlık kuralı , yapışkanlık faktörü ve bağlamın gücüdür . Toplumda ki sosyal salgınlar da aynı yolla gerçekleşir. Bunların hepsi insanın sınırsız çabasından kaynaklıdır . Toplumda ki her şey bir virüs kadar hızlı yayılır . Toplumsal sorunlar da hastalıklar gibidir . Fikirleri yaymak bu yüzden basittir ancak bulaşıcı olan fikirler kendi başına bir güç değildir. Bilinç tek olsa bir güç haline gelebilirdi. Bana göre özgür olabilmenin anahtarı da bu işte : en kuvvetlisi olabilmek . Bize anlatılmayan şeyleri anlamak istiyorsak bakış açısı ve diksiyona bakmak yeterli olacaktır. Güzel konuşmanın da ötesine bakmamız gerekir . İnce düşünülmüş ve söylenmemiş olana ... Bana göre duygu durumları psikolojik ve bulaşıcıdır. bu dışavurum ve duygu durumunun kişiliğe yansımasından kaynaklıdır. Bu tıpta da var olan bir durumdur . taşıyıcılar vardır , yani çok dışavurumcu olan insanlar ve bir de riske açık kolay etkilenen insanlar vardır. Duygusal bulaşma hastalık değildir . Mekanizma aynıdır . Burada amaç belirli fikirleri belli kişilere satmaktır . Taşıyıcılık bulaşıcıdır. Riske açık kolay etkilenen kişiler ise bu taşıyıcılıktan kolayca etkilenip her türlü bilgiyi yayarlar . Öğrenme ve yayma isteği savaşılması gerekilen bir hastalıktır ancak çalışan bireyler kendi fikirlerini öldürerek kendinin farkında olmadan öğrenir . Bu kişiler sürekli bir yerlere konup hiçbir şey üretemeyen kişilerdir . Öğrencilikte böyledir çünkü hiçbir sınav adayın kim olduğuyla , değeriyle ilgilenmez ve sadece belleğin durumu , herkesin bildiği şeylerle gelinmiş düzey sınavlardan geçirilir . Bu çabalar öğrencilere zor gelir içimizden gelir ve geçer . Konfor alanından çıkamadığımız için içimizden gelenler sadece yok hükmüne geçer .
Düşünce
The Tipping Point - Kıvılcım AnıMalcolm Gladwell · Mediacat Yayıncılık · 2020590 okunma