2025 70. kitabı
GÖKYÜZÜ KIZI . Mutlu haftalar Hangimiz hata yapmıyoruz ki? Söz konusu çocuklar olunca da anne_baba olarak doğru bir yaklaşım ve yönlendirme çok önemli. İşte #gökyüzükızı nda da , çocuklara hata yaptığında gerçeğin saklanmamasının kavratılması, ailenin de bunu anlayışla karşılayıp kırmadan uyarması etkiledi beni. Çevreyi ve havayı kirletmek konusuna da değinen bu okuma, çocuklarımıza #doğayıkoru mesajı vermeyi ihmal etmiyor. Gökyüzünün derinliklerinde, bulutların üzerinde, gökyüzü insanları ile kocaman kuşların, rengarenk canlıların hep birlikte huzur içinde yaşadıkları gizli bir yer varmış. Burası #gökyüzüülkesi ymiş. Bu ülkenin Kralı Koliva ve kızı Silya, şatoda yaşarlarmış. Silya, yeryüzünü merak eder ve oradaki yaşamı görmek istiyormuş. Fakat babası bunun tehlikeli olduğunu ve kızının başına bir şey gelmesinden korktuğunu dile getirirmiş. Merakına yenik düşen Silya, yeryüzüne geçişin tek yolu bulutlar kapısından geçmek üzere arkadaşı Mojo ve Pelikan La Varos' dan yardım istemiş. Ve bir gün planlarını uygulayarak dünyaya geçen prenses, muhteşem doğaya hayran kaldığı gibi karşılaştığı prense de hayran kalmiş. Olayları cam küreden izleyen gökyüzü cadısı ise büyük günün geldiğini anlamış ve " Fırtına kopsun, şimşekler çaksın! " diyerek her yerin toz bulutu ile kaplanmasını sağlamış. Silya' ya ne yaptı, geri dönebildi mi? Babası olanlara müdahale edebildi mi? Tabiki masalın sonu nasıldı? diye merak ederseniz, buyrun @mandolinyayınları ndan çocuklarımıza sunulan #masalı okumaya. Keyifle. . .
Gökyüzü KızıEzgi Türk · Mandolin · 20215 okunma