2025 41. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2025 23:47
MEHMET YILDIZ // ANKEBUT ÖRÜMCEK AĞI Merhaba arkadaşlar Mehmet Hoca'mdan okuduğum ikinci kitap ile geldim kitaba geçmeden önce söylemek istiyorum islami kurguyu bu kadar başarılı bir şekilde harmanlamış olması gerçekten takdire şayan yapmış olduğu doğru tespitler ile günümüzdeki bazı durumlara ayna tutması bizleri bunaltmadan ve yormadan o dünyanın içine çekmesi ve o anda tutması muhteşemdi. Bu eserde islami bir polisiye okuyoruz bu tarzda okuma yapmayı seven arkadaşlar için farklı bir o kadar da heyecanlı bir deneyim olacağına eminim. Hikayemiz Selim'in bir cinayete kurban gitmesi ile başlıyor ama Selim'in bu ölümü biraz değişik hatta garip sayılacak bir ölüm şekli bazı uzuvlarının eksik olması sol avucunda bir arapça harf olması bu olayı daha da garip kılıyor. Olayı araştırmaya başlayan Nisa ve Furkan komiser kendilerini bir tarikat ile karşı karşıya bulurlar bu tarikat nevislam görüşünü kabul ettiklerini belirtiyorlar. Dini manipülasyonların nasıl yapıldığını bunun tehlikeli boyutunu suç şebekelerinin aslında bir örümcek ağı gibi örüldüğünü gözler önüne seriyor. Selim'in ölümü üzerinde birçok konuya başarılı bir şekilde değinmiş olmasına hayran kalmamak mümkün değil bilmediğiniz kelimeleri anlamları ile öğrenirken anlamsız TV programlarına da atıfta bulunması çok çok iyiydi dini ve toplumsal konuların bu şekilde birleştirilmiş olması düşündürürken bir yandan da sorgulatıyor her yönden içeriği dolu dolu şaşırtacak bir okuma sizleri bekliyor polisiye türünü hiç bu şekilde okumadığınıza eminim sadece kitabın puntosu biraz küçüktü o kadar onun dışında dört dörtlük bir okuma yaptım Kitapla Kalın
Alıntı
Ankebut - Örümcek AğıMehmet Yıldız · Hestia Yayınları · 202317 okunma