···Okunma: 14 Nisan 2025 12:48 Hainin Mührü 2: Tanrı Kuyusu’nun Kemikleri, ilk kitaptan tanıdığımız beşlinin Gizliman adlı adaya ulaşmasıyla başlıyor. Bu ada, onları hem fiziksel hem de zihinsel sınavlardan geçiriyor. Adanın sakinleriyle kurdukları ilişkiler, dostluk, ihanet ve sadakat gibi kavramları yeniden sorgulamalarına neden oluyor. Her köşe başında yeni bir oyun, her yeni karakterde gizli bir yüzleşme var. Gizliman sadece bir sığınak değil, aynı zamanda bir sınav alanı.
İlk kitabı zaten severek okumuştum ama bu ikinci kitap bende bambaşka bir etki bıraktı. Olaylar çok daha fazlaydı ve tempo neredeyse hiç düşmedi. Kitabı okurken sanki bir film izliyormuşum gibi hissettim. Kurulan dünya ve o dünyanın sürekli dönüşen yapısı beni oldukça etkiledi. Her yeni olayla şaşırdım, merakım daha da arttı.
Bu kitapta yeni karakterler aramıza katıldı. Kimileriyle hemen bağ kurdum, bazılarına ise hiç ısınamadım. En sevdiğim karakterin Dante olduğuna bu kitapla birlikte karar verdim. İlk kitapta kararsızdım ama bu kitapta beni en çok etkileyen oydu. Dante ile Aspen arasındaki bağ oldukça anlamlıydı, ikisini birbirine çok yakıştırdım.
Lunu ve Hodbin’in iletişimlerinin bu kitapta ilerlemesi beni mutlu etti. Özellikle Arm karakterinin içsel çatışmaları ve gelişim süreci çok dikkat çekiciydi. Kendisini var etmeye çalıştığı o mücadele beni etkiledi. Genel olarak bu kitabı daha çok sevdim çünkü hem olaylar daha yoğundu hem de karakterler daha derindi.