2025 35. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2025 10:45
Gecenin bir yarısı kitabın sonunu merakla getirmiş sonrada kendimi şu satırları yazarken buluyorsam eğer anlayın ki çok doyurucu ve memnun bir okuma serüveninin daha bitimindeyim.. Taptazecik duygularımı dile getirmeye çabalıyorum.. Günümüz Zeynep ile başlıyor hikaye.. Amerika da bir üniversite de çocuk psikolojisi dersi veren evli ve evliliğinde en zor kararlarından birini verdiği bir dönemde çok sevdiği Anneannesinin geçirdiği hastalık ile bir anda İstanbul’a döner kendisi.. Hastaneye vardığında henüz durumunda değişiklik olmayan anneannesi Şahika’nın torunundan tek bir isteği vardır. Anahtar! Anahtarı bulması gerekmekte fakat Zeynep daha anahtarın hangi kilidi açtığını dahi bilmemektedir.. Şahika hanımın ani felcinin nedenlerini araştırırken gazete gördüğü bir haber ile onun hayatındaki en önemli isim ile karşılaşan Zeynep, elinde kırmızı kaplı bir defter ile Mira’nın hayatına konuk olmakla kalmayıp iki neslin gizemli aşkının kapılarını da aralayacak aynı zamanda geçmişin sırlarının üstü kapatılmış tüm gerçekleri ile de birbir yüzleşecektir.. Varlık vergisinden 6-7 Eylül olaylarına, Darbe girişiminden, Cüzzam hastalığına kadar birçok konunun kurgunun içine sığdırıldığı, Mira, Moşi, Şahika, Ömer, Semiha, Cavidan, Orhan Turan, Sevim, Tommy, Tansel, Ferdi ile ilerleyen olaylar günümüze Zeynep ve geriye kalan Doktor Turan ile yaşanmışlıklar ve yarım kalmışlıkların bir bütünü olarak bizleri karşılıyor.. Kitap boyunca Pera ve Beyoğlu’nun kaldırım taşlarında gezindik.. Ankara'nın soğuk havasında boğulduk.. Bir tek Venedik’teki güzel aşk dolu anlara doyamadık!
Mira’nın Kırmızı DefteriÇağla Ural · Destek Yayınları · 2025185 okunma