2025 41. kitabı
Mehmet Yıldız / Ankebut (Örümcek Ağı) Sayfa :274 Tür: #din #i̇slam #edebiyat Merhaba Daha önce okuduğum Sâliha kitabının yazarından başka bir kitap okudum. Yazarın artık hangi üslupla yazdığını da öğrendiğimden oldukça keyifli ve dolu dolu bir okuma oldu. ( Puntoları hesaba katmazsak) Mehmet Bey'in kalemini ben İhsan Oktay Anar'ın üslubuna da çok benzettim. 2.3 günde okunup kenara bırakılacak kitap değil kesinlikle. Yazarımız oldukça usta bir dille ince mesajlar ve şifrelerle kaleme alıyor kitaplarını söylemeden de geçmeyeyim. Ankebut süresi 41. Ayeti baz alarak yazarımız kitabı kurgulamış. Gelelim kitabın konusuna İmranlı A. Ş de çalışan Selim Kankaya'nın korkunç ve oldukça gizemli ölümünün ardından başkomiser Nisa ve Furkan araştırmalarına başlamıştır. Cesedin burnunun ucu yok, sağ kulağı kesilmiş ve sol gözü oyulmuş, vahşice katledilmiştir. Kimsesiz, ailesiz olan Selim Kankaya'nın görünürde ne bir düşmanı ne de bir yakını vardır. Nisa ve Furkan'ın İmranlı A.Ş ile sorgusu başlamıştır. Maide Enfal şirketin sahibi olarak sorguya alınır ama kadının eşi de seneler önce aynı şekilde vefât etmiştir. Kafaların iyice karışmasıyla derin araştırmalara giren ekip oldukça derin bir yapılanma ile karşılaşır. Nevislam... Hadisleri kabul etmeyip, sünnetleri reddeden ve Kurân'ı Kerim'den başka hiçbir kaynağı ciddiye almayan. Namazların vaktini bile 3'e indiren bir topluluk. İnsanların imanlarını zayıflatıp, dinden soğutma projesi.. Bu toplulukta genel de doğu illerimizde oldukça yaygın olan 'Dak' ile birlikte Arapça 'Cim' harfiyle işaretleyip kendilerini güvenli bir şekilde tescil ediyorlar. Dak'ı yapan dövmeciyi bulunca yapılanmanın daha büyük olduğu anlaşılır. Deşifre olanın intihar ettiği, yada öldürüldüğü bu güruh... Geçmişini hatırlamayan beyninde ağır bir tahribatla hastaneye kaldırılan 'isimsiz hasta' ne bir kimliğe,ne de bir geçmişe sahip, oldukça şüpheli davranışlar sergileyen "Nurün a'la nur! " diye sayıklayan âdeta sır küpü bir hastadır. Kısa süre sonra ülkede olmayan bir madde tespit edilir "İsimsiz hasta" da. Yoğunbakım hemşiresi Ervah'a defalarca saldırmaya çalışır.
Ankebut - Örümcek AğıMehmet Yıldız · Hestia Yayınları · 202317 okunma