2025 36. kitabı
"Yapamıyorum. Teslim olamıyorum. Tekrar üzülmekten korkuyorum, içimde başka bir kadın baş gösteriyor. Ali'yi bitirir o kadın. Ali bile bile lades diyor, sonunu asla düşünmüyor. Bir kalp kırıklığı var, ikincisi onu yok eder. Ve benim de.." Herkese Merhaba Kalemini çok sevdiğim , kitaplarını gözü kapalı aldığım Payelin son kitabı "Akasya Sokağı " ile sizlerleyim. Yazarın kalemini neden bu kadar sevdiğimi merak edenler için söyleyeyim. Öncelikle yazdığı kadın karakterler ne kadar zorlukla karşı karşıya kalsalar da ayaklarının üzerinde durabiliyorlar. Gururlarından, onurlarından taviz vermiyorlar. Erkek karakterler ise kadına hak ettiği değeri verecek şekilde seviyorlar ve sabretmeyi biliyorlar. Gerçek sevgi nasıl olur gözler önüne seriyor. Bu kitapta da sadakat duygusu ön plana çıkmıştı. Ne kadın ne erkek karakter sadakatsizlikle karşılaştığında seviyorum görmezden geleyim diye düşünmediler. Gülru acil doktorudur. Uzun zaman peşinden koşan meslektaşıyla evlenme planları yaparken aldatıldığını öğrenir . Bu olay sonrasında tayinini ister ve İstanbul'a gelir. Ali Asım... Kuzguncuk semtinin en en eskilerinden bir ailenin oğludur. Hukuk fakültesini ilk yıl bırakıp sevdiği için dedesinden ve babasından yadigar olan oto tamirciliği yapmaktadır . Etrafında sık gördüğü kızdan etkilenir ve evlilik planları yapar. Oysa Mine'nin para ve mevki hırsı onun gözünü kör etmiş ve başkasıyla evlenmiştir. Gülru ve Ali'nin yolu Kuzguncuk'ta kesişir. Ev sahibi Ali ile kiracı Gülru kalplerini aşka sevgiye kapatmış iki gönlü yaralıdır . İkisi de kaçtığı duyguya kapılmamak için çaba gösterir. Gülru ve Ali yaralarını sarmaya çalışırken geçmişten gelen benciller yine hain planlar , kirli oyunlar peşindedir. Gülru ve Ali arasında neler olacak ? Geçmişten gelenler kimler? Aşk herşeyi iyileştirir mi ? Soruların cevabı ve daha fazlası için kitabı okumanızı tavsiye ederim.
Akasya SokağıPayelll · Parola Yayınları · 2025236 okunma