2025 49. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2025 11:15
𝙀𝙣 𝙠𝙤𝙧𝙠𝙪𝙩𝙪𝙘𝙪 𝙫𝙚 𝙞𝙢𝙠𝙖̂𝙣𝙨ı𝙯 𝙤𝙡𝙖𝙣ı 𝙮𝙚𝙨̧𝙞𝙡𝙞 𝙨𝙚𝙫𝙢𝙚𝙠𝙩𝙞... Konusu: Yıllardır bildiği gerçekleri haykırmamak için kendisini dizginleyen Gül, aslında bir yalanın içerisine hapsolduğunu öğrenir. Bu yalanlardan kurtulmak sandığı kadar kolay olmayacaktır ama karanlık hayatına ışık tutan biriyle tanışacaktır: Nart. Nart, Gül'ün geçmişte yaşadığı zorlukları onun yeşil gözlerindeki kederden anlayacak ve ona yardım elini uzatarak tüm düğümleri onunla beraber çözecektir. Ama dengeler Antalya'daki bir yaz tatilinde değişecek ve Nart hiç beklemediği bir anda korkup kaçtığı, görmeye bile dayanamadığı bir çift yeşil göze aşık olacaktır. Herkese selam. Okuduğum için pişman olduğum kitaplardan biri oldu maalesef bu kitap. Aslında yazardan bu kitabı okumak gibi bir planım yoktu. Yazardan ilk kitap olarak Felah serisini okuyacaktım. Ancak serisinin 2ci kitabı olmadığı için ona başlamak istemedim. 2ci kitabı aldıktan sonra başlayacağım. Ve bu kitabını okumaya karar verdim. Keşke okumasaydım... Çünkü anlaşıldığı üzere yazarın ilk kitaplarından biri. Çok acemice yazılmış, tabiikide bunda yazarı sorumlu tutmuyorum. Sadece okumasaydım da olurdu. Öncelikle, yazarın dili basit değil bence. Güzel bir yazım dili vardı. Ama bu kitabı kurtarmıyor maalesef. Bütün kitap boyunca Gül (Yeşil) karakterine gıcık oldum. Kız tırnağı kırılınca bile ağlıyor. Aşırı ağlak biri. Daha ilk sayfalardan ağlaması daha beni sinir etti. Nart karakterimiz, ne kadar da iyi bir karakteri olsada, kişiliği çok toksik. İlk başlarda sevmiştim ama sonra gıcık oldum. Kıza sürekli bağırıyor ve kıskanıyordu. Zaten bunuda psikolojisinin bozuk olduğuna falan veriyordu. Terapi falan alıcakmış. Kızın kalbini kırdıktan sonra terapi neye yarar... Konusu ise sade yaz dizilerine benziyordu. Bu arkadaş grubunun hiç işi gücü yokmuş gibi 1 ay boyunca hep eğleniyorlar. Ne hikmetse aileleride başka şehirlerde ve ülkelerde. İşte zamanla bu arkadaş grubu arasında sırlar açılmaya başlıyor. Herkesin iç üzü ortaya çıkıyor. Bence en haksızlığa uğrayan ve en masumu Erkan'dı. Karakter olarakta bir tek onu sevdim. Ana karakterimizin o kadar masum olduğunu sanmıyorum. Salak gibi gidip ona baskı kuran biriyle sevgili oldu. Olaylar çok hızlı ilerliyordu. Bu cinayet işleri falan kitapda o kadar basit ve kolay gösterilmişdiki. Yani gerçek hayatta asla 2 tane ergen çocuk asla böyle bir olayı çözemez. Çünkü ortada o kadar para koyulmuş yani. Nart'ın ailesinin doktor olmasıda işleri değiştirmiyor. Birbirlerini gördükleri gibi aşık olmalarıda çabası. Toparlayacak olursak, sevmedim... Tavsiye edermiyim? Hayır. Vaktiniz boşuna gider. Ama yinede okumak isterseniz, keyifli okumalar >3
Yeşili SevmekLeman Veli · Ephesus Yayınları · 2023330 okunma