2025 35. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2025 01:11
Yılan ve Gecenin Kanatları kitabının yorumu ile geldim.Uzun zamandır fantastiği bu kadar güzel işlenmiş bir kitap okumamıştım . Konusu kısaca,Gecedoğan kralı Vincent ,Oraya’yı bir yıkımın ardından bulur ve bu insan kızı yanına alır.Onu vampirlerin arasında kendini savunmayı bilen bir insan olarak yetiştirir.Babası onu Tanrıların düzenlediği turnuva olan Kejari’ye hazırlar.Çeşitli düzeneklerin ve akıl oyunlarının kurulu olduğu bu yarışmada birinci olup tanrının ona sunduğu armağanı kazanmak isteyen Oraya,yarışma esnasında Raihn ile müttefik olur.İkilinin yaşadıklarını okuyoruz. Kitabı çok sevdim.Yazarın dili çok akıcı ve kurduğu evrenin altını çok güzel doldurmuş.Bu detayları birden değil konusu geldikçe açıklaya açıklaya ,acaba dedirtmeden çok güzel aktarmış okura.Oraya karakteri başından sonuna mükemmeldi bence.Aslında insan ama yaşadığı yerden sebep insan hissetmiyor.Ama duyguları,farkına varmadan gösterdiği davranışlarda insan tarafı ortaya çıkıyor.Çok şükür esas karakterler hemen birbirlerinin rüzgârına kapılmadılar.Erkek karakter için de aynısını söylemek güzel oldu.Genelde daha önce hiçbir kadın görmemiş gibi etkisine kapılan erkek karakterlere deli oluyorum.Bir de vampir yani kaç yüzyıl yaşamış.İlk birbirlerine karşı mücadele ettiler.Birbirlerine yavaş yavaş güvendiler ve açıldılar.Ama nedense ben Raihn’i sevemedim ya.Bir falsosu yoktu ama düşemedim karaktere de.Oraya’yı çok daha fazla sevdim ve Vincent’i.Evet hikayesinin kötü karakteri kalbimi çaldı.Diğer kitaplarda onun iyi yanlarını okumak istiyorum.Kızına karşı davranışları falan güzeldi bence.Yaşadıkları dünyaya hazırladığı için acımasız şeyler yaptırdı ona ama hepsinin haklı sebepleri vardı.Smut sahneleri bir fantastikte istediğim gibi çok fazla değildi.Şu meşhur seri gibi smuta boğulmadık çok şükür.Kitabın sonu bana Kan ve Külden’i hatırlattı.Seri bir novella sonra da 2.kitapla devam ediyor.En yakın zamanda devam edeceğim inşallah.
Yılan ve Gecenin KanatlarıCarissa Broadbent · Martı Yayınları · 2024716 okunma
1.445 Gösterim
readbooksread dimi ya bu seride vincent ı gözden kaçırıyorlar, vincent fan grupları hemen kurulmalı🥰 seriyi bitirdikten sonra çok beğenilince sırf o popülariteden prim kasmak için o hikayenin öncesini ve sonrasının yazan yazarlara sinir olurum ama carissa vincent ın hikayesini yazsa (ikinci kitapta konuya biraz değiniyor ama yetmiyor) hemen alır okurdum.
readbooksread
Esma evet öyleymiş ilk onu okuyacağım inşallah,ben de sevdim yazarın kalemini son zamanlarda övülen kitaplar hayal kırıklığı oluyor ama bu seriyi sevdim☺️
Ben çok kararsız kaldım bu kitapta bir yorumda insan olarak turnuvalarda vampirleri yenmesinin abartı olduğunu yazmışlardı onu görünce bir soğumuştum şans verilebilir o zaman sanki
readbooksread
Şöyle Oraya karakteri insan ama hayatı vampirlerin arasında geçmiş ve babası tarafından yetiştirilmiş.Ciddi becerileri var ve zamanla fark edeceği güçleri de var.Bir de müttefikleri de yardım ediyor yani bana o kadar saçma abartı gelmedi.Bence şans ver ☺️
Seveceğini biliyordum🥰👍
Tavsiyen için teşekkürler☺️🫠