2025 21. kitabı
Okunma: 18 Nisan 2025 22:10
“Gelin görün ki, kadınların hançerlendikleri bıçağa sarılmak gibi tuhaf bir huyu vardır.” Syf.194 Herkese merhabalar sevgili kitap sever dostlarım 🩷 Bugünün inceleme kitabı olan “Bir Kayıkta Üç Kafadar - Tabi köpeği saymazsak” ile karşınızdayım. Hakkında hiçbir bilgim olmadan, sadece kitabın ismine karşı içimde oluşan hislerle sepetime eklediğim bu kitaba bayıldığımı söylemeliyim. 1800'lerin Londra'sında 3 yakın arkadaş (bir de Fox terrier köpekleri var tabiki, anmazsak olmaz🩷) her şeyden uzaklaşıp, kafa dinlemek amacıyla kendilerine bir kayık kiralayıp iki haftalığına Thames Nehri 'nde gezintiye çıkmayı kararlaştırırlar. Fakat daha plan aşamasındayken başlarına gelmeyen kalmaz. Bavul hazırlamak öyle konuştukları gibi kolay olmaz. E bir de gezintideyken başlarına gelenler var :') Kitap daha önsözü ile sizde gülümsemeye yol açarken, hikâye baştan sona sizi güldürüyor, eğlendiriyor. İçinde bulunduğumuz bu buhranlı dönemde çok iyi geldiğini söyleyebilirim 🩷 bir önceki okuduğum kitabım da (Dostoyevski - Tatsız Bir Olay) beni eğlendiren bir eserdi, bu kitap da... Uzun süreli gülmeyi unuttuğumuzu hissettiriyorlar insana. Bir Kayıkta Üç Kafadar, The Guardian'ın (o zamanlar için) tüm zamanların en iyi 100 romanı arasına giren bir başyapıt olduğu kadar yayımlandığı ilk 20 yıl içinde dünya çapında 1 milyondan fazla satıldığı bilgisi var. Ben kesinlikle tüm zamanların en iyi romanlarından birisi olduğuna eminim. Sıcacık, sizi dostane bir şekilde saran, sanki bir ahbabınızla sahile oturup onun esprili anılarını dinliyormuşcasına tatlı bir eser çünkü 🩷 Dili, kurgusu (kurgu yok hepsi gerçek), akıcılığı, ilgi çekiciliği, insanda merak duygusu oluşturması, karakterlerin ve köpeğin tatlılıkları, dostluğun önemini vurgulaması vs vs kitabı başyapıt yapmaya yetiyor gerçekten. Sadece kitabın ortasından sonra bazı yerlerinde sanki fazla uzatıldığını düşündüm ama önemli değil. Kesinlikle okumanızı tavsiye edeceğim kitaplardan bir tanesi Okumak isteyenlere keyifli okumalar dilerim efendim 🩷 Bir Kayıkta Üç Kafadar Jerome K. Jerome
Alıntı
Bir Kayıkta Üç KafadarJerome K. Jerome · Can Yayınları · 20201,032 okunma