Merhaba nasılsınız #uyumadanöncetuttuğumdilek ile geldim.Beni tek zorlayan kısmı puntoları oldu onun dışında herşey çok güzeldi.
Nazike Bahar Artvin Şavşat'ta büyüyen dedesi tarafından hem fiziksel, hem psikolojik şiddet gören genç lise son sınıf öğrencisi bir kız. Üniversite gezisi için İstanbul'a yola çıkarlar. Gezerken orda bir arkadaş grubu herkesin dikkatini çeker. Ama Bahar'ın dikkatini en çok ismini arkadaşlarından duyduğu Oktay çeker.Tabi bu grup sadece onun değil Bahar'ın arkadaşlarının da dikkatini çeker. Döndükten sonra bile hepsinin ağzındadır. Bahar'ın demiyle Oktaygiller ve grubu. Bahar, sosyal medya hesabı açarak bu grubu takip etmeye başlar. Hesaplar arası gezerken bir sayfa dikkatini çeker. Kim mi?
Ozan namı değer #iskeçeli. Çektiği fotoğraflar, gezdiği yerler ve beslediği kuşlar dikkatini çeker. Çünkü aynı tür kuş onda da vardır. Hayatında ilk kez bir şey yapar ve ona mesaj atar. Aralarında güzel bir sosyal medya arkadaşlığı başlar. Bahar girdiği sınav sonucunda Bahçeşehir üniversitesini kazanır ve İstanbul yolculuğu başlar. İstanbul'a gelir ama bildiğiniz sudan çıkmış balık misali. Bir gün kütüphanede otururken birini izlemeye başlar. Tabi bu o kişinin dikkatinden kaçmaz. Bahar utanarak kaçmaya çalışır ama bir şekilde yakalanır. Yanına vardığında onu tanıdığından emin olur. Evet o onun deyimiyle #yüzmebilmeyengemi# Ozan Bahar'a öyle hitap ediyordu.Aralarında güzel bir arkadaşlık bağı oluşuyor. Bahar arkadaşı ile sorun yaşar ve yurttan atılır. Bunu öğrenen Ozan ona ev arkadaşlığı teklifinde bulunur. Onlar artık sosyal medya arkadaşı değil aynı zamanda da ev arkadaşı olurlar.Valla Ozan bana da teklif etse bende kabul ederdim. Ahh Ozan'ım sen nasıl bir adamsın. Bahar Ozan'ın yönlendirmesiyle kendini keşfetmeye başlar. Yeni tatlardan tutun,yeni mekanlara kadar. Yeni arkadaşlıklar bile edinmeye başlar.
Gelelim iskeçeli'ye tek kelime ile muhteşem bir adam. Son sınıf tıp öğrencisi.O bir pekmez hastası. Onun hakkında ne yazsam kelimeler eksik kalır. Güzel yürekli adam yok yok yumuşak yürekli adam. Hareketleri,sözleri o kadar nazik ve kibardı ki. Bahar'a davranışları,sözleri ayy harikaydı. Hani derler ya bebek gibi bakmak hah tam da öyleydi. Ne yalan söyleyeyim böyle bir arkadaşım olmasını çok isterdim. Aşık ve Narin adında iki kuşu var onlarla kurduğu diyaloglara kahkaha atarak okudum.Melis ve arkadaşlarından nefret ettim neler yaptılar. Ozan ağızlarının payını verdi de içimin yağları eridi. Oktay'ıda sevmedim ama o bile onlara dersini verdi. Ama yine de bizimle değilsin cınım. Ayy durun bir ibo vardı ki allahım bana kahkahalar attırdı. Adamsın ibo ya.Ozan ile dostluğu çok başkaydı.
Bu arada Bahar'a kızdığım yerler çok oldu. Hatta bir ara arkadaşı ebru'ya katıldım. Niye mi? Şöyle bir cümlesi oldu Bahar'a "şeytan diyor ki tut ayaklarından aşağıya doğru bir salla, dökülsün bütün saçma düşüncelerin. " Yüzde yüz katılıyorum sana ebru. Kitabın içine girip bunu yapmak istediğim çok oldu. İç sesim oldun vallahi.
Kitabın son sayfalarında bir şok yaşadığım için hemen devamına geçiyorum.