···Okunma: 09 Şubat 2018 14:34 Orijin
Ölümsüzlük, sonsuzluk... Küçük Cam, bilim insanlarının ormanda kurduğu etrafı elektrik veren dikenli tellerle kaplı ve ağaçlarla sarılı. Küçük Cam ölümsüz bir kızı saklıyor.
Ölümsüzlük deneyleri uzun süredir yapılıyor. Beşinci nesilde formül yanıt veriyor ve hiçbir şekilde yaralanmayan, yıllara meydan okuyan Pia doğuyor. Pia’nın dış dünya ile bağlantısı yok. Duygulardan, duygusal bağlardan haberi yok.
Aslında Pia ile aynı yaşta beşinci nesilden gelen bir oğlan vardı. Tabi ki bunun sebebi de ölümsüz jenerasyon yaratma amacı. Bu oğlanımızın da dünyaya gelememe sebebi var, kitapta öğrenirsiniz.
Nedense bu kitaba yorum yaparken zorlanıyorum.
Kitapta çok fazla empati yaptım. Ya ben de ölümsüz olsaydım ve sevdiğim herkesin ölümüne tanık olsaydım... Çok kötü. Fazlasıyla... Kitaptaki efsaneler, A'iolıların yerli dili, karakterlerin adları... Yazar o kadar başarılı bir kurgu ortaya koymuş ve kalemi de güçlü.
Her kitapta olduğu gibi bu kitapta da sonuna dair tahminim vardı ama hiç olmadı, yanından geçmedi. Kitapta alıntı yapılabilecek çok fazla söz vardı. Hepsini yazmadım. Kitabı okuyan diğer arkadaşlarımızda farklı alıntılar yapsınlar diye.
Moana filmini izlediniz mi? Ben A’iolıların yaşadığı yeri filmdeki ortam gibi hayal ettim. Egzotik bir yerdi. Saklı bir adada yaşayan yerliler gibi...
Kitabı çok beğendim ama neden 2 puan kırdım? Pia’nın gitmemekteki ısrarı, kolayca aklının çelinebilmesi. Diğeri ise ışıltılı bir aşkta Eio’ya karşı -doğru kelime aranıyor...- soğuk gibiydi.
Sanırım kitap seri değil. Umarım da değildir. Son 100 sayfadaki heyecana bir şey diyemem fakat ortası akmadı.
Tavsiye edebilirim...