·441 syf.····Okunma: 15 Nisan 2025 22:48 şu kitaba yorum yapmak bile tristana ihanet ediyormuşum gibi hissettiriyor...
dante ve amara çiftinin geçmişlerine, yakın zamanlarına ve şimdiki hallerine tanıklık ettiğimiz kitapta çiftimiz neler yaşamadı ki. dante'nin babası yüzünden birbirlerine en ihtiyaç duydukları anda ayrılmak ve beklemek zorunda kaldılar. biri annesi diğeri de kardeşiyle tehdit edilen çiftimiz birbirlerini yıllarca bekledi ve aşklarına nihayet kavuştular.
ilk iki kitaba göre benim için sönük kalsa da çiftin sürecine tanıklık etmek benim için keyifliydi. danteden çok amara beni daha bir etkiledi çünkü dante gücü ve parası olan taraftı. amaranın başına gelenler, çaresizce ona dayatılan şartlar ve kabul etmek zorunda kalması, yetişkin bir kadın olduğunda bile beklemek zorunda olması, çareyi yaşadığı yerden kaçmakta bulması... bunlar onu daha çok sevmeme sebep oldu.
sevmediğim tek kısım zaman akışının çok erken bir yaşta başlaması ve arada kalan sürecin de yine çok hızlı geçmesi. çok ciddi bir sorun değil ama okurken çok fazla hoşuma gitmedi.
dantenin ortaya çıkan erkek kardeşine ait sonraki kitabı da çok merak ediyorum. bile isteye yediğim spoilerlardan yola çıkarak da seveceğimi düşünüyorum.
keyifli okumalar